Kemal

Takip et
11 years ago


Çiftçilik ve Bel Fıtığı

Merhabalar.

 

48 yaşında 2 çocuk babasıyım. Devlet memuruyum. Babadan kalan biraz arazim var. Çitçilik de yapıyorum. Masa başı görevim olduğu için vücut hamlıyor. Yeteri kadar egzersiz yapmayınca, köyde işe girişince sorunlar yaşıyorum.

 

2 sene önce tohum ekeceğim zaman buğday yüklü bir çuvalı kaldırırken belimde korkunç bir sancıyla kalakaldım. Ağrıdan kasıldım kaldım, belimi doğrultamadım. İşi gücü bıraktım. Hemen hastaneye götürdüler.  Acilde muayene oldum. Bel fıtığı diyerek beyin cerrahisine sevk  ettler. Bel fıtığının beyin cerrahisiyle ilgili olduğunu o zaman öğrendim. MR çekildi. Kesin bel fıtığı denildi. Fıtığın seviyesini hatırlamıyorum. Bana kesin yatak istirahati önerdiler. Kas gevşetici, ağrı kesiciler verdiler. Evde yattığımın üçüncü gününde sağ ayak baş parmağında daha belirgin olmak üzere parmaklarımda güçsüzlük hissetmeye başladım. Hemen tekrar doktora götürdüler. Doktor hemen acil ameliyat olman gerekli dedi. Aksi takdirde kuvvet azlığımın artabileceğini söyledi. Önce panik oldum. Benim amcam oğlu doktor, ona danıştım. O da aynı şeyi söyleyince ameliyat oldum.

 

Daha ameliyat olduktan sonra ayılma odasındayken yapılan muayenede ayak hareketlerim yerine gelmişti, kuvvet azlığı geçmişti. İyi bir doktora ameliyat olduğum için kendimi şanslı hissediyorum. Bir ay kadar hiç ağır bi şey kaldırmadım. İki yıl geçti, her zaman hafif egzersiz yapıyorum. Kendimi çok iyi hissediyorum. 


DMCA.com Protection Status