bdilek

Geniz Eti

Takip et
11 years ago


Kulakta sıvı birikimi ve Geniz eti sıkıntısı neticede kulağa tüp takılması

Oğlum 6 yaşına yeni girdi. Yaklaşık 6 ay önce geceleri kulak ağrısı problemi başladı. Öyleki çocuk ağrıdan ağlıyor ve terliyordu. İlk zamanlar oyun oynarken küçük bir darbe almıştır ufak bir ağrıyı çocuk abartıyordur diye düşündük. Fakat bir sonraki gece tekrar kulağım ağrıyor şikayeti ile ağlamaya devam etti ve uyumayınca da tedirgin olduk ve hemen gece Acil e gittik. Acilde pratisyen hekim Kulakta enfeksiyon gözlemledi. Geçici olarak Dolven ağrı kesici şurup ve birde Genta damla yazdı. Ama mutlaka ertesi gün KBB doktoru görmesi lazım dedi. Tabii ki aksatmadık.

 

Nisan 2013:

İlk aşama isim vermeyeceğim bir özel hastanede memnun bir şekilde bir muayene sürecimiz başladı. İlk muayene de Dr. umuz muayenesini yaptı. 

 

Muayeneden sonra tetkikler istendi. Kulak basıncı için Timponopani ve horlama, hırıltı için röntgen filmi istendi.

Sonuç: Orta kulakta sıvı var. Bu yaştaki çocuklarda olur. Ama takip edilmesi gerekiyor. Yazılan ilaçları 10 gün kullanın bu arada gene kulağım ağrıyor şikayeti olur ise (10 günlük tedavi süresi ve ay sonuna kadar dahil) derhal gidilecek. Bu arada 1 gün önce acilde yazılan ilaçların kullanımı kesiliyor. Damlaya gerek yok.

Ayrıca geniz eti çıktı. Baya da büyük kanalı kapatıyor. Ay sonunda tekrar kontrole gidilecek ona göre kulaktaki sıvı çözülmez ise yeni tedavi ve ve geniz eti ameliyatı görüşülecek. Kulak problemi geniz eti ameliyatı ile beraber çözülebiliyor imiş.

 

Bir süre kulağım ağrıyor demedi. 15 gün sonra gece çocuk gene kulağım ağrıyor diye ağlamaya başladı. Bu sefer gece başka bir özel hastaneye gittik. Bunu yapma sebebimiz o saatte KBB Dr. u olduğu söylenmesi idi. Ne yazık ki yanlış bilgi KBB Dr. u o saatte yok idi. Boğazda enfeksiyon var dendi. Amoklavin ES 60/42,9 oral süspansiyon ve ağrı için Dolven pediyatrik şurup yazıldı. Mutlaka KBB görsün denildi sabaha aynı hastanede KBB de randevu aldık ve eve gece geç saatte döndük.

 

Sabah muayeneye gittik. Yeni mezun olmuş 2 Asistan Dr. vardı. Zaten canımız burnumuzda ama konu sağlık hemde evlat. Sesimizi kestik gelişmeleri izledik. Bir sürü de muayane parası. Antibiyotik tedavisine devam edilsin antibiyotik bitiminde tekrar göreceğiz denildi. Timponopani kulak basıncı testi yapıldı. Negatif basınç var. Aynı şeyler söylendi geniz eti var alınması gerekiyor, kulağa tüp takmamız gerekebilir. Ama önce antibiyotiği bitirin 20 gün sonra gelin tekrar görelim. Bu arada deniz suyu ve avamys kullansın.

 

Ertesi sabah ilk gören Dr. umuza tekrar gittik. Aynı şekilde Antibiyotik etkisi geçtikten sonra görmek istedi. Belki kulağa tüp takabiliriz. Geniz etinin de mutlaka alınması gerekiyor. Ameliyat artık kaçınılmaz.. 25 gün sonra tekrar görecek. Bu Dr. umuza bir kaç kez daha gittik kontrol lü olarak. Daha sonra randevulu bir şekilde kontrole gittiğimizde öğrendik ki sürekli çocuğu kontrol eden Dr. umuz gitmiş. Evet İstanbul a gitmiş. Şok olduk. Randevulu olarak gittiğimiz o esnada hastanede başka KBB cide yok. Bu arada burası Özel hastane.

 

Mayıs 2013:

Çaresizlik için de çıktık oradan sinirlenecek kızacak vakit yok. Konu sağlık hemde çocuk. Araştırmaya girdik. Sincan Özel Lokman Hekim Hastanesinde KBB ci Mansur Bey var dediler. Bi gidin görünün. İyi bir Doktor dur. Hemen gittik.

 

Daha önce çekilen tüm Tymponogramları gösterdim. Muayene etti. Film çekilmesini istedi. Sinüzüt ve geniz eti var. Alınması gerekiyor fakat sinüzüt tedavi edildikten sonra. Augmentin Es, sudafed şurup, avamys, sinomarin verdi.  10 gün sonra tekrar görecek. Geniz eti ameliyatında da korkulacak bir şey olmadığını söyledi. Sabah yapılır akşam eve gider dedi. 10 gün sonra tekrer göreceğim dedi.

 

10 gün sonra Doktorumuza tekrar gittik. 

Yeni bir kulak basınç testi istedi. Çektirdik. Negatif basınçın devam ettiğini söyledi. 10 gün boyunca doxafin ve sudafed kullanımına devam edilmesini istedi, özellikle sinüslerin tamamen temizlenmesi için. Sonra geniz etinin alınması ve kulağa tüp takılması gerekiyor. 10 gün sonra ayrıntıları konuşacağız dedi.

 

10 gün sonra çocuğumuzun kontrol sonucu güzel çıktı. Doktorumuz gelişmeler güzel şu aşamada tüp takmayı düşünmüyorum dedi. Sudafed ve doxafin e devam etsin. 10 gün sonra tekrar muayene.

 

10 gün sonra muayene olduk. Arda nın durumu iyiye gidiyor. Sudafed i artık kesiyoruz. Doxafin e devam.  Tüp takmaya şu aşamada gerek yok. Sinus rinse kit ile düzenli olarak yıkayacağız. Okul da yüzme derslerine girmeyecek. Sakıncalı aksi takdirde tüm tedavi sürecinde geriye döneriz!

Yaz okulunu iptal ettik.

 

Haziran 2013:

Doktorumuza düzenli olarak gidiyoruz. Kontroller düzene girdi. Arda muyane edildi. Kulakta gene sıvı var:( Sudafed ve Doxafin e devam. Ayrıca antibiyotik başladı. bi hafta sonra kulak basınç kontrolü için tekrar gidilecek.

 

Bir hafta sonra tekrar muayene oldu. Geniz etinin artık kesinlikle alınması gerekiyor. Yoksa daha da ilerleyip kulak zarı çizilebilirmiş. :( Tympanogram ı yapıldı. -244 daPa nın iyi olmadığı söylendi. Ameliyat kesinleşti. Tetkikler için kan verildi.

 

Haziran sonu:

Sabah erken saatlerde hastanede işlemler başladı. Ameliyat başarılı geçti. Ameliayata sürekli kontrolünü yapan doktorumuz bizzat girdi. Saat 14:00 e doğru Taburcu olduk. 2 Hafta sonra kontrole gideceğiz. Normalde kulaklardaki tüp kendiliğinden atılıyormuş. Atmaz ise Doktorumuz kendisi alacak. Basit bir işlem olduğunu söyledi. Kontrol sırasında alınıyor muş.

 

Akşama doğru dışarıdan bilmeyen biri gelse bu çocuk bugün ameliyat oldu desek inanın kimse bize inanmazdı :) Oynuyor, koşuyor idi. Maşallah.

 

Temmuz 2013:

Doktorumuz muayeneyi yaptı. Kulaktaki Tüpleri bize de gösterdi. Her şey yolunda. Bir sıkıntı yok. İlaçları artık kesiyoruz :) Arda iyi. 1 Ay sonra kontrole gidilecek.

 

Çocuk artık geceleri rahay uyuyor. Horlaması kesildi. Rahat nefes alıyor. Kulak ağrısı diye bir sorun artık yok. Çocuğunuz sağlıklı ve mutlu olunca inanın bundan güzel huzur yok. Bu arada tüm bu süreçte cep telefonunu dahi bizimle paylaşan her aradığımızda bize destek olan Doktorumuza ne kadar teşekkür etsek azdır. 

 

Bu tarz sıkıntılar yaşayan aileler için yaşadığımız süreci elimden geldiğince özetledim. Umarım birilerine yardımı dokunur.

 

Herkese bol sağlıklı günler,

Bülent Dilek

 



Deniz demis ki:

Doktorunuzun Mansur Sezginer olduguna hic sasirmadim,kendisi gercektende mesleginde cok titiz ve bir okadar da basarilidir. Oglunuza ve size cok gecmis olsun...
Beğen (1) | Rapor | Permalink | 11 years ago
DMCA.com Protection Status