Fehmi

Menisküs

Takip et
11 years ago


Menisküs ameliyatı olanlar yardımcı olabilir mi?

Herkese Merhaba. MR sonuçlarını bekliyorum fakat bir menisküs yırtığım olduğundan emin gibiyim. Muhtemeln bir ameliyat geçireceğim.

 

2 tür ameliyat olduğunu biliyorum. Onarma (hasarlı bölgeyi dikme) veya yırtılan bölgeyi almak. Şu an kendimi hazırlamak adına sizlerin tecrübelerini dinlemek istiyorum. Ameliyata nasıl hazırlandınız, hangi yolu tercih ettiniz, iyileşme süreci ve tekrar spora başlama tecrübelerinizi paylaşabilir misiniz? 

 

Mesela araba kullanabildiniz mi, futbol oynayabiliyor musunuz? 

Hikayelerinizi paylaştığınız için şimdiden teşekkürler :) Daha sonra ben de hikayemi sizinle paylaşacağım.. 

 



grafikerinbiri demis ki:

2. Ameliyatımı bugün oldum. Şuan hastanede yatıyorum. Menisküs ameliyatında en önemli konu doğru doktoru bulmak. Bulunduğunuz bölgede mutlaka doktor araştırması yapın. Parça alma veya yırtık dikme tamamen ameliyat sırasında belli olan bir durum. Genelde local anestezi (sadece bel altı uyuşturma) ve kapalı ameliyat şeklinde yapılıyor. Kesik çok küçük oluyor. Ameliyat sonrası en önemli konu ise fizik tedavi. Doktorların anlattığı egzersizleri harfi harfine uygulamak, iyileşme sürecini kısaltıyor. Genelde ameliyattan 4 gün sonra basmaya başlanıyor. Ortalama 1 ayda genel sağlığına kavuşuyor. Ama kontrolleri aksatmamak en güzeli. Çünkü ben bi noktadan sonra egzersizleri bıraktım ve aynı yerden bi daha yırtıldı. Bir önceki ameliyat ortalama 1 yıl önceydi. Geçmiş olsun.
Beğen (0) | Rapor | Permalink | 10 years ago

Mehmet demis ki:

Medial menisküsüme 3 kez ameliyat yapıldı. En son menisküsümün 20%'si kalmıştı fakat o da yırtıldı. 2009 Aralık ayında bir Menisküs Transplantasyonu oldum ve 1 sene sonra tam gaz hayatıma devam ediyordum. İlk sakatlığımı 1995'de yaşamıştım ve ondan sonra hiç bu kadar iyi hissetmemiştim.
Beğen (1) | Rapor | Permalink | 11 years ago
DMCA.com Protection Status