Yasemin

Takip et
11 years ago


Oğlumun Bademcik Ameliyatı

Ben 5 yaşında oğlu olan çalışan bir  anneyim. Oğlum, çok küçük yaştan  itibaren kreşe ve ana okuluna gitmeye başladı. Orada çok sık hastalandı. Senede belki 15 kere bademcikleri şişiyor, ateşleniyor , burnu akıyordu. Her seferinde çocuk doktoruna götürüyorduk. Onlar da antibiyotik, ağrı kesici ve ateş düşürücü veriyorlardı.

En son 6 ay önce doktorumuz bademciklerini aldırın dedi. Bizi bir kulak burun boğaz uzmanına yönlendirdi. O da ameliyat dedi. Yılda 5-6 kere veya daha fazla boğaz ağrısı ve bademcik iltihabı oluyorsa tutmayın, aldırın dedi. Ama dedesi  ve komşular, sakın aldırmayın diye tutturdular. Bademcik, vücudun koruyucu bekçisi dediler. Aman aldırmayın dediler.  Biz de kararsız kaldık.

4 ay önce hastalandığında 40 dereceye varan ateşi oldu ve havale geçirdi. Acile zor yetiştirdik. Çocuk Nöroloji doktoru da durumu düzelince aldırın dedi. Sonunda bademciğini aldırdık. Çok rahat ettik. 4 aydan beri hiç ateşlenmedi. Havale geçirdiği için verilen ilacı kullanmaya devam ediyoruz.

Keşke havale geçirmeden önce aldırsaymışız diye düşünüyoruz. Doktorun sözünü değil de komşuların sözünü dinlediğimize pişmanız. 


DMCA.com Protection Status