Bartu

Takip et
11 years ago


Rüzgarlı Havada Yüz Felci Oldum

Haziran ayının 10’unda akşam, sağ kulağımın arkasında şiddetli bir ağrı oldu. Sabahleyin de alt dudağımın sağ tarafında bir uyuşukluk oldu. Bulunduğum ilçede özel bir hastane var. Oraya muayene olmak için başvurdum.

Beni danışman hekime yönlendirdiler. O da Nöroloji doktoruna yönlendirdi. Nöroloji doktoru muayene etti, nöroloji yönünden bir şeyin yok diye beni cildiye doktoruna gönderdi. Cildiye doktoru da bir kaşıntı kremi verdi. Akşama doğru uyuşukluk daha arttı.

Ertesi sabah erkenden Ankara’da daha önce tanıdığım, bir KBB uzmanı doktoru telefonla aradım. Şikayetlerimi dinledi, yüz felci olabilirsin diye beni hemen çağırdı. Bir saat sonra yanındaydım. Muayene etti. Hakikaten sağ yüzümde felç başlamış. Bana soğukta kaldın mı diye sordu. İki gün önce duş aldıktan sonra bahçeyi sulamaya çıkmıştım. Biraz rüzgar vardı. O zaman üşütmüş olabileceğimi söyledi.

Hemen bana yüksek doz kortizon tedavisi başladı. Beraberinde mide koruyucu da verdi. Yüz masajı, bazı hareketler ve sıcak tatbiki önerdi. Sanayide yedek parça satan dükkanım var, ama gitmedim.  20  gün süreyle sağ kulak arkası bölgesini soğuğa karşı korumamı söyledi. Ben de kızımın kayak kayarken kullandığı, kulaklığı koydum. Evden dışarı pek çıkmadım.
 

İlk 2-3 gün pek düzelme olmadı. Bu konuda tedaviye ne kadar erken başlanırsa o kadar çabuk iyileşme oluyormuş. Ben 36 saat geç başladığım için yavaş iyileşme oldu. 4.günden sonra hafif iyileşme hissetmeye başladım. Hem sıcak tuttum, hem yüzüme masaj yaptım. Bu arada tuzsuz yemek yememi ve tatlıyı yemememi söylemişti. Onlara da dikkat ettim. Kortizonu doktorumun verdiği listeye göre azaltarak kullandım. 1

5 gün sonra gözümü rahatlıkla kapatabiliyordum. Alt dudağımda da çok hafif bir uyuşukluk kalmıştı. O da 20. Günde geçti. Şimdi çok iyiyim. Tedavi erken teşhis olursa daha başarılı olacaktı. Ama buna şükür, bir şey kalmadı


DMCA.com Protection Status