Gokce

Takip et
11 years ago


Talesemi Hikayem

30’lu yaşlarımın sonundayım ve bende Beta Talesemi minor var. Ergenlikte ve yetişkinlikte bu durum sadece normal insanlara göre daha yorgun olmama sebep oldu. Normal insanlara göre başım sık sık dönerdi, daha kolay soğuk algınlığım olurdu ve daha fazla uyurdum ki enerjimi toplayabileyim. 3 hamileleğim boyunca anemim daha da kötüleşti ve her zamankinden daha yorgun oldum. Muhtemelen hepinizin bildiği gibi kronik anemisi olanlar düşük hemoglobin değerlerine, normal insanlara göre daha dirençli. Hamilelik zamanlarımda hemoglobin değerlerim 8’e kadar düştü, doğumdan sonra ise 7’ye. Bu süreci atlattıktan sonra ise 10-11 arasına çıktı. Kız kardeşim, erkek kardeşim, babam ve büyükbabamda da Talesemi var.

 

Bütün hamileliklerimde hematolojistlere göründüm fakat hiçbirinden iyi bir tavsiye alamadım. Kendi araştırmamı yaptıktan sonra demirli vitaminleri almamam gerektiğini öğrendim. Bugünlerde enerjimi nasıl arttırabilirim onlara bakıyorum. Günlük sporumu yapıyorum, sağlıklı besleniyorum, ve kiloma dikkat ediyorum. Ne kadar uzak kalmaya çalışsam da kafein de bazen yardımcı oluyor.

 

Siz, semptomlarınızı azaltmak için neler yapıyorsunuz?

 

Bu gruba üye olanların hemoglobin değerlerini de öğrenmek isterim. Benim ki 11’in altına düştüğünde oldukça yorgun hissediyorum. Siz hangi değerlerde yorgun hissediyorsunuz?

 

Herkese geçmiş olsun.



kullanici1127 demis ki:

Benim gittiği doktorlar ferro sanol kullanmamı önerdi. Yıllardır belli aralıklarla kullanıyorum ve bu bana epey iyi geliyor. Doktorum bana folik asid hapı içmemi önermişti, talesemi hastalarının hayatı boyunca hergün folik asid almaları gerekirmiş. Bunun dışında ceviz, üzüm gibi kan yapıcı gıdaları tüketmek enerji açısında çok faydalı oluyor. Benim son bir senedir ellerim titriyor, kansızlık buna neden olur mu araştırıyorum. Sizin böyle bir probleminiz var mı?
Beğen (0) | Rapor | Permalink | 10 years ago
DMCA.com Protection Status