Atesmavisi

Hemoroid

Takip et
11 years ago


Tuvalete girmeye korkar mı oldunuz?

Kışın özellikle sıkıntılarınızı arttıran tam manası ile bir baş belasıdır. Tuvalete girip çıktığınızda sizi sanki koşudan gelirmiş gibi ter içinde bırakabilir. İş hayatınızı kesinlikle olumsuz etkiler. Çünkü diğer insanlar 5 dakikada işini bitirirken sizin yarım saate ihtiyacınız olur. Yaşadığınız kanamalar ise cabası. Kesinlikle ciddiye alınması ve ihmal edilmemesi gereklidir.

 

Kendini anüs bölgesindeki memeler ile belli eder. Bu memeler zaman zaman şişer ve acı verir. Bu durumda tek yapmanız gereken ılık sıcak suya oturmak. Tuz eklerseniz daha da etkili olur. Tuzlar arasında hangisi daha etkili diye soracak olursanız deniz tuzunun daha etkili olduğunu söyleyebilirim. Bu da demektir ki zaman zaman denize gitmek basur diye bilinen sorunuzun olumlu manada etkilenmesine neden olacaktır.

 

Hemeroidiniz varsa büyük ihtimalle kabızlık sorununuz da vardır. Bunun için miktarını kaçırmadan bitkisel çaylardan istifade etmeniz gerekebilir. Sinameke ve rezene ikilisi gayet iyi. Genellikle form çaylarının içinde bu ikiliye mutlaka rastlarsınız. Adaçayı da gaz sorununun neden olduğu karın ağrılarına iyi gelecektir. Kayısılı olanları özellikle tercih edin. İçerisinde kantaron bulunan kayısılı olanlar benim denediklerim içerisinde en iyisi. Böğürtlen ve papatyanın da etkili olduğunu duydu isem de bende çok etki ettiğini söyleyemeyeceğim.

 

Özellikleri sabah kahvaltınızda incir, kuru kayısı, ceviz, badem gibi yemişleri bulundurmaya çalışın. Eğer bunları bulundurma imkanınız yoksa yoğurt da oldukça rahatlatıcı olacaktır. Yemeklerinizin içine çörekotu eklemeniz memelerin oluşumunu azaltmaktadır. Kefir kullanmak bağırsaklarınızı güçlendirecektir. Ara ara laksatif(müshil) kullanmanız sizi rahatlatacaktır.Çiğköfte gibi acılı ürünlerden uzak durun. Kırmızı biberi çiğ şekilde yemeyin. Yemeklerde azaltın. Turşulardan uzak durun. 

 

Senede bir defa olsun genel cerrahiye şikayetlerinzden bahsedin,  mutlaka kontrol ettirin. Çünkü dikkate almadığınızda benim de yaşadığım gibi daha kötü rahatsızlıklarla size dönme ihtimali yükseliyor. Özellikle iç hemeroid olarak tabir edilenini ihmal etmeyin. 

 

Genel cerrahi hekimleri genelde daflon, doxium gibi varis ilaçlarını veriyor ve çeşitli merhemler öneriyorlar. Doxium böbreklerimde sorunlara neden oldu ya da tetiklediği için devam etmedim. İlaç kullanmaktan çok hoşlanmayan biri olarak günde 4-6 tane hap yutun önerisi oldukça yadırgadım. Kullandığım sürede rahatlama oldu.

 

Merhemler gün boyu ıslaklık hissi verirler. Bu nedenle gece yatarken kullanmanız daha etkili olacaktır. Bunlardan anestol sadece ağrı kesicidir. Kortos oldukça etkili ve rahatlatıcıdır ama uzun süre kullanılmamalı. Ciddi yan etkileri var. Procto glivenol kaşıntı şikayetinizi tamamen yok eder.

 

Yazının içinde daha önce belirttiğim gibi doktora mutlaka gidin (utangaçlığı bırakın). Aptal saptal tv pazarlama ürünlerinden uzak durun. Aktarlardan alacağınız bazı bitkisle karışımlar konusunda ise çok dikkatli olmayı öneririm. 

 


DMCA.com Protection Status