İzmir'de otizmle dans edecekler

Otistik Çocukları Koruma ve Yönlendirme Derneği (ODER) ile Dokuz Eylül Üniversitesi ortaklığıyla yürütülen, Avrupa Birliği tarafından finanse edilen 'Otizmle Dans' adlı proje İzmir’de hayata geçiriliyor.

Proje kapsamında 40 otizmli öğrencinin, öğretim üyeleri ve öğretmen adaylarının desteğiyle drama, müzik, dans gibi etkinliklere katılarak toplumsal hayata entegrasyonunun sağlanması amaçlanıyor.

Otistik Çocukları Koruma ve Yönlendirme Derneği’nin, Avrupa Birliği tarafından desteklenen, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nca açılan Engellilerin Toplumsal Entegrasyonunun Geliştirilmesi Hibe Programı’na yaptığı ’Otizmle Dans’ proje başvurusu kabul edildi. Yaklaşık 600 başvurunun içinden destek almaya hak kazanan 24 projeden birisi olan projede, otizmli bireylerin toplumla bütünleşmeleri, ayrımcılığa maruz kalmamaları, üretken bireyler olarak hayatın içinde yer alabilmeleri için sanat etkinliklerinin önemli katkılar sağlaması amaçlandı. Proje kapsamında ayrıca gerçekleştirilecek eğitim programları ve etkinliklerle hem otizmli bireylerin kendilerini geliştirebilmeleri, kapasitelerini sonuna kadar kullanabilmeleri, hem de akranlarının onları kabulünü sağlamalarına da yer verildi. Dokuz Eylül Üniversitesi ortaklığıyla yürütülecek projenin eğitim ekibini ise, Buca Eğitim Fakültesi öğretim üyeleri ile öğretmen adayları oluşturdu.

AMAÇ FARKINDALIĞI ARTTIRMAK

 


DMCA.com Protection Status