Kalp hastalarına profesyonel öneriler

Tükettiğiniz gıdalara dikkat edin: Sağlıklı beslenmek başta kalp rahatsızlıkları olmak üzere kişileri birçok hastalığa karşı korur. Bu nedenle kalp rahatsızlığı olan kişiler, tükettikleri gıdalara dikkat etmelidirler. Özellikle kolesterol seviyesini dengede tutacak gıdalar tüketilmeli, kızartma gibi yağlı gıdalardan uzak durulmalıdır. Ayrıca katı yağ içeren pasta, kurabiye gibi gıdalar tüketilmemeli ara öğünlerde taze meyveler tercih edilmelidir. Kırmızı et yerine tavuk ve balık gibi beyaz etler tüketilmelidir. Ayrıca tuz tüketimi de dengeli olmalıdır. Katkı maddeli yiyecekler yerine doğal meyve ve sebzeler tercih edilmelidir.

Aşırı kiloya dikkat: Kalp rahatsızlıkları damarlarda oluşan tıkanma, büzülme ya da daralma sonucunda meydana gelir. Kalp damarlarında oluşan bu değişikliklerin en önemli nedenleri arasında beslenme ve obezite yer alır. Bu nedenle kişilerin ideal kilolarını korumaları gerekir. İdeal kiloyu korumak günlük aktiviteleri rahat bir şekilde gerçekleştirmeye ve hareketli bir hayata yardımcı olurken, yaşam kalitesinin de artmasına yardımcı olur.

Sigaradan uzak durun: Kalp damar hastalıkları başta olmak üzere birçok hastalığın en önemli nedenleri arasında yer alan sigara, kalp rahatsızlığı olan kişilerin damarlarının tıkanmasına ve yeninden rahatsızlanmalarına neden olabilir. Bu nedenle özellikle kalp rahatsızlığı geçirmiş kişilerin sigarayı bırakmaları ve sigara içilen ortamlardan uzak durmaları gerekir.
 

Sıvı alımını ihmal etmeyin: Sağlıklı bir yaşamın olmazsa olmazları arasında yer alan sıvı tüketimine kalp rahatsızlığı olan kişilerde dikkat etmelidirler. Kişilerin günlük alması gereken toplam sıvı miktarı 1.5–2 litre civarındadır. Bu miktara su, çay, kahve, meyve suları, çorbalar, süt ve gazlı içecekler dâhildir.


 


DMCA.com Protection Status