Kalp Ritmi Bozukluğuna Dikkat
Kalp ritmi bozuklukları, ani ölümlere ve kalp organında ciddi rahatsızlıklara neden oluyor. Ritim bozukluğu, genel olarak bedende kalp atış hızının düşmesi ya da artış göstermesi olarak tanımlanmaktadır.
Ritim bozukluğu tehlike çanlarının çalması anlamına gelmekte. Ritim problemlerinin çeşitli belirtileri vardır. Kalp kapak hastalıkları, hipertansiyon, çarpıntı atakları, kalp dışı hastalıklar bu belirtilerden önemlileridir.
Kalp ritim bozukluğu halk arasında fazla bilinmemektedir.Kalpteki ritim bozuklukları, ani ölümlere ve kalp organında ciddi rahatsızlıklara neden olmakta. Ufak veya büyük tedavilerle önlenebilecek bu durumların atlanması, olumsuz sonuçlar doğurabilmektedir. Öte yandan, bu bozukluklar hastanın yaşam kalitesini etkilemekte, iş kaybına ve ölüm korkusunaneden olmaktadır. Bazı hastalarda da panik atak görülmektedir. Kalpteki ritimbozukluklarının hastaya fiziksel, duygusal ve psikolojik etkileri de vardır.”
Ritim bozukluğu belirtileri
Normal olan kalp atımı dakikada 60 ile 80 aralığında değişmektedir.Bu sayının altında ya da üzerinde düzensiz şekilde seyreden atımların kalp ritim bozukluğu olmaktadır.
Kalp ritmi bozukluğunun çeşitli belirtileri vardır. Ritim bozukluğuna bağlı çarpıntılar, kuş kanat çırpıyormuş ya da motor tekliyormuşgibi hissi, göğüste veya boyunda vuruntu hissi, baş dönmesi, bayılma, nefesdarlığı, göğüste rahatsızlık hissi ve güçsüz veya yorgun hissetmek ritimbozukluğunun başlıca belirtilerindendir.
Öte yandan, ritim bozukluğunun ciddiyetine göre çeşitlitedavi yöntemleri vardır. İlaç, elektrik şoku ile tedavi, kalp pili ve cerrahi işlem ritim bozukluğunda uygulanabilir.”
→ Hindistan Cevizi Yağı Alzheimer Hastalığında Ne Kadar Etkili?