Cemre

Takip et
11 years ago


Anksiyete sorunu olanları anlamak

Bende de aksiyete bozukluğu var ve bazen evden bile çıkamıyorum. Günümüzde birçok kişide bu problem var olduğunu biliyorum. Anksiyete bozukluğunu bir yerlerden duyan da birçok insan var.

 

Eğer daha önce anksiyete yaşamamışsanız size şu örneği verebilirim, çok sevdiğiniz birini otobanda arabaların arasında kalmış olarak düşünün. Karnınız sıkışır ve adrenalin salgılarsınız. Verdiği his aynen bu.

 

Kendi kendinizi sakinleştiremezsiniz, kalbiniz çok hızlı atar, terlersiniz, bulantı başlar ve kendinizi zayıf/tükenmiş hissedersiniz. Neredeyse hergün bunu yaşıyorum ve insanların bununla başa çıkmanın ne kadar zor olduğunu bilmesini istiyorum.

 

Ailenizin size destek veriyor olması çok önemli. Beni anlayan bir ailem olduğu için çok şanslıyım.

Benim en kötü anımı bilmeyen, panik atak geçirirken yanımda olmayan, anksiyeteyi bir hastalık olarak görmeyen kişiler bana kötü bir insan olduğumu hissettiriyor. Çevremde sessizce durmaları da en kötüsü. Konuştukları zaman ise nasıl davranacaklarını bilmiyormuş gibi duruyorlar ve bazen de numara yaptığımı düşünüyorlar.

 

Çoğu arkadaşımı kaybettim. Çünkü son dakikada iptal ettiğim buluşmalar yüzünden sözünde durmayan biri olarak görüldüm. Aslında hepsi son dakikada çıkan anksiyete yüzündendi.
 

Beni anlayan arkadaşlarım da var. Ilımlı yaklaşımları sayesinde onlara bu sorunumdan bahsedebildim ve anlayışla karşıladılar. Belki de en başında herkese bunu söylemeliydim. Bundan sonra öyle yapacağım.

 

Erkek arkadaşım ailemden sonra gelen en büyük destekçim. Beni hiçbir zaman yargılamaz ve son dakika iptallerimi de anlayışla karşılar. İyi ki hayatımda.



kullanici1827 demis ki:

merhaba, siteye sırf yorum yapmak için kaydoldum. anksiyete gibi illet bir hastalığın her halinin berbat olduğunu biliyorum. kaygıları yönetmek, dizginlemek, bizim gibiler için gerçekten çok zor. bende sosyal anksiyete bozukluğu var. yaklaşık 3 yıldır bu hastalıkla yaşamama rağmen daha geçen ay teşhis konuldu çünkü doktora gitmemekte direndim. arkadaşlar, lütfen doktorlardan çekinmeyin. çünkü bu gerçekten, gerçekten müdahale isteyen bir durum. arkadaşlarımla buluştuğunda koşarak eve döner, odama kapanır ve saatlerce ağlardım. kalabalığı, insanları sevmez, bir metroya bile binemezdim. demek istediğim, hasta değilseniz bile lütfen böyle birini tanıyorsanız en azından anlayışla karşılayın. bu utangaç ya da sessiz olmanın da ötesi çünkü. bu bir bozukluk. ve eğer anksiyeteliyseniz, inanın. bir şeyler düzelecek. düzelecek, düzelecek.
Beğen (0) | Rapor | Permalink | 7 years ago

kullanici1142 demis ki:

bende panik atak ve son zamanlarda da anneannemin ölümünden sonra kaygi ve anksiyte basladi..ustelik o sirada esimden bosanmak uzere ayrilmistik.ayri evlerdeydik.o gunler cok kotuydu..baş titremesi üşüme krizi derken esimle 4ay sonra birlestik iyi oldu hersey..ama nedense 1aydir hep kaygi ve baş titremem var..paxera 60mg killaniyorum ve buspon.ben eski halimi istiyorum.ve bu aralar birde bogazimda düğüm var..esimle iyiuiz ama gecenlerde bie arkadasimin annesinden kötü sozler isittim bor olay olduda.haketmedigim sozler soledi ve agirima gitti tabiki kaygim ve anksiytem hat safhada..napcam ya
Beğen (0) | Rapor | Permalink | 10 years ago
DMCA.com Protection Status