Sevda

Takip et
11 years ago


Benim Behçet Hastalığı Hikayem

Neredeyse tüm Behçet Hastaları gibi benim de teşhisim çok zor kondu. Bir çok test, ilaç tedavisi ve biyopsinin ardından, en sonunda kendimi hastanede buldum çünkü rektumumda kanama vardı. Ağız ülserleri, rektum kanaması, cilt döküntüsü ve lezyonu, yutkunmada zorluk ve yorgunluk şikayetlerim vardı fakat jinekolojistim Behçet olabileceğini söyleyene kadar diğer doktorlar bu belirtilerin nereden olabileceğini bilemedi.

 

Şu an Remicade tedavisi görüyorum. Crohn, Romatoid Artrit gibi Otoümmin Hastalıklar’da kullanılan bir ilaç ve bağışıklık sisteminizi baskılıyor. Bu ilaç bazı klinik araştırmalarda kullanılmış fakat anladığım kadarıyla behçet için deneysel aşamada.

 

Çok şükür artık iyileşmekteyim ve ağrılarım azaldı. Prednol kullanımım günde 20mg’a düştü. Dozu düşürdükten sonra artık rahat uyku çekmeye de başladım. Sadece bu aralar çok yorgun hissediyorum. Bu yorgunluk iyileşmeye başladığımdan mı yoksa ilaçların bir etkisi mi henüz çözebilmiş değilim. Bazen bayılacakmış gibi de oluyorum. Bir şeylere yoğunlaşmak istediğim konsantrasyon sorunum da var. Öğretmen olduğum için işime dönmeden önce bir korku oluştu. Umarım Eylül ayına kadar toparlarım.

 

Bu siteyi bulduğum çok iyi oldu. Eğer siz de yazarsanız geleceğim hakkında daha bilgili olabilirim.



behçet demis ki:

merhaba, ben de behçet hastasıyım ve öğretmenim :) yazınızda ilgimi çeken yorgunluk belirtiniz oldu. Ben de çok yoruluyorum özellikle bacaklar, bazen yere düşecekmiş gibi oluyorum. Bu şikayetimi doktorlara hiç anlatmadım. Gerekli görmedim belki ama gittikçe daha fazla hisseder oldum son kontrolden beri. Sizce bu yordunluk neyin nesi? Hastalık mı yapıyor?
Beğen (0) | Rapor | Permalink | 10 years ago
DMCA.com Protection Status