Berkay

Takip et
10 years ago


Gürültülü ortama bağlı işitme kaybı

Geçen haftasonu gece dışarıya çıkmıştım.  Arkadaşlarla oturduğumuz bölüm hoparlöre çok yakındı. O an bir rahatsızlık vermemişti ama pazar sabahı kalktığımda kulaklarımda çınlama vardı. Bunun yanında kulağımın içinde bir dolgunluk hissi vardı, sanki şişmiş gibi. Pazartesi sabahı hemen bir Kulak Burun Boğaz uzmanına gittim ve işitme testi yapıldı. Tiz seslerde yani 3000-4000 Herz’de ani işitme kaybı olduğu ortaya çıktı. Hemen tedaviye başladık. Doktorum kortizon, betaserc ve sefal yazdı. Bunun yanında Hiperbarik Oksijen Tedavisi uygulamaya başladık. Tedaviye başladıktan  sonra çınlamam azalmaya başladı ve 4 gün sonra bir daha işitme testi yaptırdım. Sorun yarı yarıya azalmış!

Hiperbarik Oksijen Tedavisi çok sıkıcı bir deneyim. 2 saat boyunca bir tüpün içinde 8 kişi oturuyorsunuz. İçeride ki basınç artırılıyor ve maskelerle oksijen alıyorsunuz. Mantığı kandaki oksijeni artırarak daha çabuk tedavi olmanız.

Erken tedavi ani işitme kayıplarında çok önemli. Teşhisle gelen o korkuyu size anlatamam ama neyse ki sorun azaldı.

 



Berkay demis ki:

Aynen hala da şoktayım. Durduk yere ortaya çıkan bir iş ve tedavisi de çok zahmetli. Çalışan olunca öğleden önce hiperbarik oksijen tedavisine gidebilmek çok zor. Yine de aksatmadan gidiyorum. Teşekkürler. Size de geçmiş olsun.
Beğen (0) | Rapor | Permalink | 10 years ago

Deniz demis ki:

Gercekten de ilk etepta sok edici, sonrasinda da can sIkIci bir durum. Cok gecmis olsun,acil sifalar.
Beğen (1) | Rapor | Permalink | 10 years ago
DMCA.com Protection Status