Elwing

Takip et
10 years ago


Hayata tek kulakla alışmaya çalışmak

Merhaba, 

öncelikle bu siteye nerden ve ne şekilde üye olduğumu hatırlamıyorum. aylardır hesabıma mailler geliyor şans eseri bu gece bi bakmak, bir şeyleri paylaşmak ihtiyacı hissettiğim için bunları yazıyorum.

7 yıl önce yani 11 yaşındayken yüksek ateşe bağlı sol kulağımda ani işitme kaybı yaşadım. çeşitli sebeplerden dolayı herhangi bir tedavi göremedim ve bugün sol kulağım hemen hemen sıfır duyma oranıyla hayatıma devam ediyorum. 5 yıl kadar önce kanal içi işitme cihazlarından satın aldım. ancak istediğim sonucu bulamadığım için kullanmayı bıraktım. okul ortamında pek sıkıntı yaşamıyordum o zamanlar. ancak şuan üniversitenin ilk yılındayım ve yeni yeni bunun sıkıntılarını çekmeye başladım. bu çok canımı sıkıyor. solumdaki insanın alçak sesle söylediği şeyi anlamakta güçlük çekiyorum. kulağıma bir şey fısıldamalarından zerre kelime anlamıyorum. çoğu zaman sesin ne yönden geldiğini ayırt edemiyorum. gerçekten yaşamayan bilmez bunun zorluklarını. kendimi avutacağım tek konuysa sağ kulağımın nerdeyse sol kulağımı aratmayacak şekilde iyi duyması. çoğu normal işitme düzeyine sahip insanın duyamadğı frekans seslerini falan duyabiliyorum mesela. ama bir kulak ne kadar iyi duyarsa duysun 2 kulağın yerini elbette tam olarak tutamıyor tabi.

 

 eminim bir sürü insan benim bu yaşadıklarımı veya daha fazlasını yaşıyordur ama nebileyim kulak, göz gibi değil. yani insanlara gidip gözüm bozuk deseniz normal gelir ama bir kulağım duymuyor dediğinizde daha farklı tepki veriyorlar. "nasıl ya neden ki nasıl oldu" sorularını sıralıyorlar. bu sebeple ailem ve bir kaç yakın arkadaşım hariç kimseyle paylaşmadım bu sıkıntımı. aksi bi durum olmadıkça da paylaşmayı düşünmüyorum. varsın solumda duran adamı duymayayım ne farkeder? sağ tarafıma geçmesini söylerim olur biter. nitekim de böyle yapıyorum.

konuşma konusuna gelince. şuana kadar orta derecede gürültülü ortamlarda pek sıkıntı çekmedim. ancak bar, gece kulubu tarzı yuksek sesli yerlerde doğal olarak zorlanıyorum. ha bir de sanırım hayatımın sonuna kadar telefonla konuşurken sağ kulağımı kullanmak zorunda kalıcam, tabii ona da bir şey olmazsa :)

 

keşke kulak sıkıntılarını gidermek de günümüz de göz sıkıntılarını gidermek kadar kolay olsa. bugün bir gözlük fiyatıyla işitme cihazı fiyatı arasında dağlar var. üstelik işitme cihazının kullanımı maalesef gözlük kadar kolay değil. bir sürü de masraf. umarım teknoloji çabucak gelişir ben ve benim gibi işitme zorluğu çekenler de bu dertten kurtulur. 

farkettim de baya iyimser yazmışım. "olsun, nolcak" falan. her zaman böyle değilim gerçi. bazen çok fazla kafama takıp kendimi bunalttığım zamanlar oluyor. allah'a isyan ettiğim zamanları da hatırlıyorum "neden ben?" diye. ama olan olmuş isyan edince düzelmiyor ki. bu şekilde kendini topluma kazandırmak zorundasın. bunu kabul ederek yapmak zorundasın. olmuyor diyip kendini eve kapatınca gene kaybeden sen olucaksın çünkü. eğer buraya kadar okuduysanız, ve benim sıkıntıma benzer ya da daha büyük bir sıkıntı yaşıyorsanız lütfen pes edip karamsarlığa kapılmayın. istedikten sonra çabaladıktan sonra başaramayacağımız hiçbir şey yok. ve biliyorum ki insanlar sandığımızdan daha anlayışlı. ben belki herkese söylemekte çekiniyorum ama eğer siz yapabiliyorsanız çekinmeyin. duyamıyorum deyin. siz karşınızdakine değil o size ayak uydursun. sesini 1 volum açsın mesela. ya da duyan kulağınızın yanında otursun. çok basit aslında di mi :)

 

her neyse, iyi oldu sanki içimi dökmek. iyi geceler diliyorum :)



kullanici2076 demis ki:

Kullanıcı2077 ya da 2190 benimle aynı tür rahatsızlığa sahip biriyle hiç tanışmadığımı söylemiştim. Seni başka bir platformda dinlemeyi çok isterim.
Beğen (0) | Rapor | Permalink | 5 years ago

kullanici2190 demis ki:

Kullanıcı2076 özür filerim kullanıcı2077'm demek istedim. Yanlış oldu. Düzeltilmiyor ayrıca.
Beğen (0) | Rapor | Permalink | 5 years ago

kullanici2190 demis ki:

Ben kullanici2076 hesabımı unuttuğum için yenisini açmamak zorunda kaldım. 3 gün önce çektipim dayanılmaz acıların nedenini öğrendim. Aslında acılarımın nedeni kulağım ya da sosyal fobi değilmiş. Bipolar rahatsızlıkmış. Çektiğin tarifsiz acıların nedenini anlamamak ne kadar kötü bir şey yok. Ama ömür boyu peşini bırakmayacak olduğunu öğrenmek de acı. Hep acı, hep acı. Manik dönemde bile acı çekiyorum da. Yeter da.
Beğen (1) | Rapor | Permalink | 5 years ago

kullanici2076 demis ki:

Güzel kullanıcı2077 hastalığımız bana göre başlı başına bir sorun değil. Ama seninde dediğin gibi hayatında yapmış olduğun seçimler ve bunu kötü yorumlaman varsa diğer sıkıntıların bunların hepsi birleşiyor ve seni mutsuz bir birey yapıyor. Diyeceğim o ki birine sıkıntılarını anlatarak bile rahatlayabiliyorsun. Bilmiyorum ne kadar doğru ama hayatı çok fazla ciddiye almamak lazım. Yaşıyoruz kötü şeyler geçiyor başımızdan benim için yaşadığım her kötü olay bi tecrübedir ve gelişimime katkı sağlıyor. Ve bilmiyorum aynı sorundan insanlara karşı bir sempati besliyormuşum sanırım daha önce tek kulağı benim gibi olan birileriyle iletişime geçmemiştim böyle tüm tek kulağı duymayanları toplayıp sarılasım var. :) Tek derdimiz bu olsun bu forumda ki diğer hastalıklarıda okumanı tavsiye ederim. İyi günler musmutlu olursun inşallah. :)
Beğen (1) | Rapor | Permalink | 5 years ago

kullanici2077 demis ki:

Benim de sol kulağım küçükken geçirdiğim ateşli bir hastalık yüzünden duymuyor.Bu ve başka nedenlerden dolayı bir de başımın balası sosyal fobim var. Şu an istemediğim bir bölüm için İngilizce hazırlık okuyorum. Çoğu zaman yaşamak bile istemiyorum.Buna yaşamak denilirse tabi. Kullanici2076 keşke senin gibi olabilsem. Bu sorunların üstesinden nasıl geleceğimi bilmiyorum.Allah yardımcımız olsun.
Beğen (3) | Rapor | Permalink | 5 years ago

kullanici2076 demis ki:

Normalde bu tarz sitelere girip hiç yorum yapmışlığım yoktur. Bugün ehliyet almama sorun teşkil edip etmeyeceğine bakınırken gördüm. Bende aynı sorundan muzdaribim kendimi bildim bileli sağ kulağım hiç duymuyor. Bunun günlük yaşantımızı etkilediği aşikar belirttiğiniz sesin yönünü kolay bulamama, çevrenizdekilerin hep sağına geçme (sol kulağım duyduğu için) ama hiç bir zaman benim için başlı başına bir üzüntü sebebi olmadı. Evet kırıldığım noktalar oldu kırıcı ithamlar vs. ama sorunumu dile getirmekten hiç çekinmedim çünkü bu utanacağım bir ayıp değil. Bilmiyorum diğer insanlar bu hastalıklarıyla nasıl başa çıkıyor şuan bunu yazma amacım bu sorunu yaşıyorsanız yalnız değilsiniz :) üzülmenizede sebep değil hep iyi yönünden bakarak atlattım bu zamana kadar iki kulağımızda duymuyor olabilirdi. Mesela kulaklığımızın teki bozuldu diye üzülmemize gerek olmuyor. :) Bunu okuyorsanız canınızı sıkacak bir şeyler olmuştur ve bir arayışa geçmişsinizdir muhtemelen. Hayata devam edin her şeye râmen güzellikler var ve hep soruna odaklı kalmayın ne yapabilirim diye soran olun hayatınızda mutluluk eksik olmasın. :)
Beğen (1) | Rapor | Permalink | 5 years ago

kullanici2024 demis ki:

Merhaba ben bilinçaltı terapistim. İsmim Fadime COŞKUN. Hala mesajlarınıza bakıyormusunuz bilmiyorum. Hastalıklarla ilgili bilinçaltı çalışma yapıyorum. Tüm hastalıklar bilinçaltı kaynaklıdır. Pek çok hastalıkta sonuç aldık. Lütfen bana ulaşın. 0555 730 65 37
Beğen (0) | Rapor | Permalink | 6 years ago

kullanici1996 demis ki:

Benim sol kulağım duymuyoru geçtim kendisi diğerinden bayağı ufak ve şekilsiz olduğu için çok çektim. En kötüsü parmakla gösterip yanındakilere fısıldayanlar. Duymamakmış falan filan. Bence çok şanslısınız en büyük derdiniz bu olsun iyi günler...
Beğen (0) | Rapor | Permalink | 6 years ago

kullanici1880 demis ki:

Bnmde sol kulgimda işitme kaybı var ve bugün sağ kulagimda da tıkanma var çok az uğultu şeklinde duyuyorum. Kafayı yememe ramak kaldı, sanki dünyada bı ben kalmışım gibi
Beğen (1) | Rapor | Permalink | 6 years ago

kullanici1878 demis ki:

ben hiç bir zaman tek kulağımın duymasından şikayetçi olmadım sadece dez avantajı var sesin nereden geldiğini anlayamıyorusunuz... O konuda her zaman rezil olmuşluğum var :))) bana seslenen biri soldan bagırır ben sağa bakarım(sağ kulagım duyuyor sadece.))) ... :)))))))
Beğen (1) | Rapor | Permalink | 6 years ago
DMCA.com Protection Status