Hipertansiyon Teşhisim ve Nasıl Başa Çıktığımın Hikayesi

Yaşamı çok yoğun olan biriyim. Bir yandan evin ihtiyaçlarını bir yandan da küçük şirketimin işlerini yürütmeye çalışıyorum. Bu yüzden gözlerimin kızarmasının sebebinin hep yorgunluk olduğunu düşündüm.

Yine gözlerimin kızardığı bir gün, kontakt lenslerim için gerekli olan göz testimi iptal etmek için göz doktorumu aradığımda bana gelmem için oldukça ısrar etti. Ben de ısrar etmesinin bir sebebi vardır diyerek teste gittim.

Göz doktorum gözlerime baktı ve kızarmanın sebebinin yorgunluk olmadığını ve yüksek tansiyondan dolayı göz damarlarının çatlamasından dolayı gözümün kızardığını söyledi. 

Daha sonra konunun uzmanı bir doktora gözükmemi istedi. 1 saat sonra gittiğim doktor tansiyonumu ölçtüğünde 190/110 çıktı. Açıkçası oldukça korkmuştum bu durumdan. Kolesterolüm de 9.8 çıktı.

Evet bazen kendimi yorgun hissediyordum ama bu yorgunluk herkesin hissedebieceği türden iş ve aile yorgunluğuydu. Doktorum bazı ilaçlar yazdı ve beni kilo vermem konusunda uyardı. Yaklaşık 10kg kadar fazlam vardı.

Sürekli meyve sebze yememe rağmen çıkan yüksek kolesterol seviyem beni ve ailemi şok etmişti.Ailemin diyetime olan desteği ve egzersizlerle 3 ayda 5kg verdim.

Tansiyonum ve koleterolüm düşmeye başladı fakat hala yüksek sayılırlardı.Bu esnada bir tansiyon aleti alarak günde 3 kez tansiyonumu ölçmeye başladım. bu ölçümleri bir yere not etmeye başladım. Ölçümlerimi başka hastalarla karşılaştırdım. İnanın başka hastalarla tanışmak beni tansiyonumu düşürmek için daha çok motive etti. 

Aile işimiz olduğundan iş yerinde ki çalışma saatlerimi biraz azaltarak boşalan saatlerde egzersizler yapmaya başladım. Egzersizlerle tansiyonum düşmeye başlayınca bir spor salonuna üye oldum.  Başlarda pek keyifli olmasa da tansiyon ölçümlerimin düştüğünü gördükçe spor salonuna karşı motivasyonum arttı.

Bunların hepsi 5 sene önce oldu. O zamanlar egzersizi bıraktığım tansiyonumun yeniden yükseldiğini fark ettim bu yüzden düzenli olarak spora gidiyorum.

Yüksektansiyon benim yaşam tarzımı değiştirmeme sebep oldu fakat bu durumdan hoşlanmayı öğrendim. Artık daha çok yaşayan biriyim, iş saatlerimi azalttım, daha fit gözüküyorum. 


DMCA.com Protection Status