DarthVader

Takip et
10 years ago


Çok canım yanıyor.

6 yıldan beri sedef hastalığına sahibim, streptokok boğaz hastalığı geçirdikten bir hafta sonra, 21.yaş günümün olduğu zamanlarda, bu rahatsızlığım birdenbire ortaya çıktı. Hatta bir doktor bana iki defa mantar teşhisi koydu. Bundan dolayı şiddetli bir sedef ağrısına ve eklem iltihabına kapıldım. Dizlerimde, dirseklerimde, eklemlerimde, kalçamda, kollarımda, ayaklarımda, gövdemde ve saç derimde.. Neredeyse vücudumun %90’ında bulunuyor. 3 yıl, haftada iki kere olmak üzere iğne tedavisi görme ve güneşte bronzlaşma gibi topikal tedaviler denedim. Sadece 9 aylık hamileliğimde bir rahatlama süreci yaşadım. Çok canımı yakıyor, cildim ağrıyor ve kaşınıyor. Bazen kemiklerim yanıyormuş gibi bir his veriyor. Hergün aynaya bakıp ağlamak istiyorum. Yazın diğer insanlar şortlar kısa kollu tişörtler giyerken ben sürekli  vücudumu kapatacak kıyafetler arıyorum. Artık bu şekilde olmaktan yoruldum ve duygusal olarak çöküntü yaşıyorum. Hastalığı kabullendiğimde aynı hastalığı yaşayan insanlara koştum ve onların gözlerinde de aynı acıyı gördüm. En azından bir gün vücudumu nasıl rahatlatabileceğimi öğrenmek istiyorum.



kullanici2039 demis ki:

Merhaba, Aslına bakarsan tedavinin yüzde 80 kabul etmekten geçiyor. Bende kendimi bildim bile Sedef hastasıyım. Sakinleştiriciler , ajan ilaçlar , yurt dışı tedavileri, balıklı göl, tanınmış aktarlar ne istersen denedim. Bir gün çok yorulduğumu fark ettim ve gerçekten yoruldum. Ama bu yorgunluk öyle koşma sonrası, bütün gün tuğla taşımak gibi değil ruhen yoruldum. Kendimi aynada görmeyeli o kadar çok olmuş ki inan yüzümü unuttum neredeyse. O yüzden seni anlıyorum ve seninle birlikte bende yaşıyorum ve bir çok kişide yaşıyor, yaşayacak. Öncelikle kabul et ben öyle yaptım. Yaz kış giydiğim uzun kıyafetlerim ve evde gar dolabıma baktığın aynı koyu renkler. Renk katmayı öğrendim. Ama vazgeçmedim , kesin çözüm yerine arayışlar bunla yaşama yolları bulmayı denedim. Bu rahatsızlığın en büyük sorunu tedavilere vücudun alışması. O yüzden sık sık değişik tedaviler kullanarak yaşamayı öğreniyorsun. Ben bu ara Gaps adında bir beslenmeye başlayacağım ne kadar işe yarar gerçekten bilmiyorum. Deneyeceğim sadece vazgeçmeyeceğiz çünkü hala nefes alıyoruz yani hala umudumuz var. :) Hiç bir şey senden değerli değil. Değerini asla ama asla unutma gerisini başarırız. Yalnız değilsin.....
Beğen (0) | Rapor | Permalink | 6 years ago

kullanici1176 demis ki:

yöremizde endemik bir tür olan sığla yağı deri ve mide rahatsızlıkları için kullanılmaktadır.Dünyada sadece türkiyenin muğla yöresinde yetişen bir ağaç olduğu içi meşhur deil ama çıkan yağın yuzde 99 fransaya ıhrac edilıyor ama sedef ve ülüsere iyi geldiği biliniyor. antiseptik olduğu kanıtlanmış birşey dene istersen
Beğen (0) | Rapor | Permalink | 10 years ago

Darth_Vader demis ki:

Öncelikle teşekkür ederim Deniz Hanım. Doğal yöntemler hakkında pek bir bilgim yok. Beni bilgilendirebilir misiniz eğer bir fikriniz varsa?
Beğen (0) | Rapor | Permalink | 10 years ago

Deniz demis ki:

Cok gecmis olsun,bir hemcinsim olarak cektiginiz sIkIntiyi cok iyi anlayabiiyorum. Dogal yöntemlerden de faydalanmayi düsündünüzmü ?
Beğen (0) | Rapor | Permalink | 10 years ago
DMCA.com Protection Status