Benim FMF Hikayem

Babam hayatı boyunca Ailevi Akdeniz Ateşi (FMF) ile mücadele etti. 1980’lerin başında FMF teşhisi konmuş ve Kolşisin tedavisi onda bir işe yaramamış. Onun yerine ayda 40 kez, ağrıyla başa çıkabilmesi için ağrı kesici verirlerdi.

 

Çocukken gaz ağrılarım olurdu. Doktora gittiğimizde genelde apandist şüpheleri olurdu. Gaz ağrıları haricinde oldukça sağlıklı bir çocuktum. 19 yaşına doğru babam gibi belirtiler göstermeye başladım. Gelip geçici olduklarından fazla üzerinde durmuyordum. İlerleyen zamanlarda bu belirtiler daha da arrtı bazı tomografi taramaları yaptılar. Daha sonra normalae döndüm ve 6 yıl kadar hiçbir belirti yaşamadım.

 

25 yaşına doğru mide ağrılarım yeniden başladı. 26 yaşıma doğru haftada 3-4 gün hasta olmaya başladım. bu dönem hayatımın en kötü zamanlarıydı.

 

Hastalığım yüzünden işimi ve kız arkadaşımı kaybetmek üzereydim. Hayatımda zevk alarak yaptığım herşeyi yapamaz olmuştum. Arkadaşlarımla görüşememeya başlamıştım. Günlerim evde ilaç tedavisi ve dua etmekle geçiyordu.

 

O dönemde FMF Testi istedi doktorum. Bir hastaneye giderek DNA testi yaptırdım.Birkaç gün sonra sonuç geldi. Pozitifti. Babamla aynı hastalığa sahip olmak beni üzmüştü ama en azından artık bu ağrılara neyin sebep olduğu ortaya çıkmıştı.

 

Kolşisin tedavisine başlandı ve bir süre sonra alevlenmeler 90% azaldı. Artık senede 2 ya da 3 hafta alevlenme yaşıyorum.

 

Allah herkese bu hastalıkta direnme gücü versin.


DMCA.com Protection Status