bilmediğimiz hastalıklar başımıza gelince öğreniyoruz..

bu hastalığı yaşayan ve dayanılmaz ağrıların erkek kardeşimdi. zor süreçli bi hastalık dönemi oldu. 

ilk olarak şiddetli karın ağrısı şikayetiyle eskişehir tıp fakültesine gitti. orada çekilen röntgen ve ultrason sonuçu doktorların şüphede kalmasına rağmen sabahına apandsit ameliyatına alında. ama ameliyat sonrası kendini bilmeyen pratisyen hekim tarafından yanlış bilgilendirildik ve ailece çok kötü bi dönem geçirdik.

apandsit ameliyatı sonrası günler geçmesine ragmen taburcu edilmedi ve rahatsızlığının apandsit olmadığını ve ne olduğunu bilmediklerini açıkladılar tabi buda bizim devamlı sorgulamamız dan dolayı yapılan bi açıklamaydı.yaşı 17 olmasından dolayı çocuk cerrahi bakıodu ve rahatsızlığının gastrolojiyle ilgili olduğunu onların bakmasını sölediler. ve kardeşimde ameliyat sonrası diren takılmıştı ve devamlı akıntısı vardı.antibiyotik yüklemesi yapıolardı ama akıntısı dinmiodu ve bu direnden dolayı gastroloji bakmıodu sonuç olarak kardeşimi ikinci defa ameliyat masasına yatırdılar akıntısı durmadığı için neden şüphelendiler bilimoz artık (büyük ihtimal içinde bişey unuttuklarını düşündüler) ve tabi kardeşim bu arada hiç beslenmiodu sadece sıvı bazen onuda kesiolardı. 45 kiloya düşmüştü 1.78 cm boyundaki çoçuk gözümüzün önünde erimeye başlamıştı ve biz hiçbirşey yapamıyoduk ve hastanedede bişey yaptıkları yoktu.

en son gastrolojinin hocasının yurtdışına gittiğini ve onu beklememiz gerektiğini sölediler. bunun üzerine harekete geçme vakti gelmişti. ankara hacettepede gasrtoloji bölümde bi hocadan randevu aldık ve eskişehirde geçen iki ayın arkasında kardeşim çok ağrılı şekilde ankaraya götürdük. nöbetleri çok sık olmaya başlamıştı ve sık sık saniyelik baygınlıklar geçiriyordu. sonuç olarak kardeşime iyi eden hacettepe oldu. hasteneye gittiğimiz gün haceptepeye kardeşimi gören herkez bu çoçuk sabahı görür mü düşüncesi oluyordu. ama allaha şükürler olsunki hacettepede geçen iki ayın arkasında kardeşim sağlığına kavuşmuş şekilde evimize döndü en son kortizon ve salafalk kullanıodu. son kontrole gittiğinde kortizonlarını kestiler ve sadece salafalk kullanıo ve kilosuna tekrar kavuştu açık olan diren yarası kapandı ve normal hayatına psikolojisine kavuştu. şu anda 15 martta tekrar kontrolü var ve iyi haberlerle dönmesini temenni ediyoruz. herkeze şifalar dilerim.



murat 67 demis ki:

çok çok geçmiş olsun kardeşinize .inşallah bir gün bizde sağlığımıza kavuşuruz.
Beğen (0) | Rapor | Permalink | 10 years ago

tuana demis ki:

tşk ederim. bizde öyle diyoruz iyi ki Ankara'ya gitmişiz. evet kardeşime tanı konuldu crohn hastalığı.
Beğen (1) | Rapor | Permalink | 10 years ago

assurdo demis ki:

Merhaba. Çok geçmiş olsun, iyi ki Ankara'ya gelmişsiniz. Kardeşinizin hastalığının ne olduğu ortaya çıktı Hacettepe'de?
Beğen (0) | Rapor | Permalink | 10 years ago
DMCA.com Protection Status