bir anne....

Merhaba, ben ülseratif kolit hastası olan bir gencin annesiyim.Şu anda şükürler olsun ki,artık bitti.Hastalık sürecinde sizlerin motivolog da paylaşdığınız birçok konuyu bizde birebir yaşadık.

 

Biliyorum,çok zor günler.Biz anneler de sizlerin bu süreci rahat geçirmeniz için elimizden gelen herşeyi yapmaya çalışıyoruz,feda olsun. İlaçları zaten kullanıyorsunuz,bu kaçınılmaz. Ama kullanırken,bildiğiniz gibi,birçok yan etkileri var,şeker ve tuzu kesinlikle kesmelisiniz. Lütfen ekmeği bile tuzsuz tüketin. Hastalık sürecinde ben de çok araştırdım,ilaçlarla birlikte ,bu çocuk ne yer ,ne içer diye...devamlı araştırıyordum.Keşke motivolog o zaman olsaydı. Ben de o süreçte yaptığım bazı yemekler hakkında sizlere bilgi vereceğim.

 

Zencefil ve zerdeçalı ben de çok kullandım.Tavuğun ğöğüs kısmını robotdan geçirip,ekmek içi,yumurta,baharat yerine( karabiber,kırmızı biber,tuz kullanmayın)t oz zencefil,zerdeçal,kekik ilave ederek iyice yoğurun,yuvarlak halinde şekil verin.Çok lezzetli oluyor. Tarhana çorbası da çok iyi geliyor.Çiğ meyve ve sebze yemeyin.Patates yemeği,makarna(gulütensiz),domates çorbası(ama içinde kesinlikle domates çekirdekleri olmamalı),yoğurt çorbası(içinde pirinç taneleri olmamalı),sabahları mutlaka yumurta yiyin,avakado yu bol tüketin.özellikle sabahları taze sıkılmış  havuç ve elma suyu için,bunu ben her sabah yapıyordum. Birde avakado çok faydalı,omega 3 yönünden çok zengin.Olgun avakado yu çatalla eziyosunuz, biraz beyaz peyniri ezerek ilave edin,sonra tuzsuz ekmeğin üzerine sürerek yiyin.Fırında peynirli ekmek yapın,değişik lezzetler size keyif verir.Şimdilik bunlar,ilk aşamada aklıma gelenler,daha sonra yine sizlerle paylaşacağım. Hepinize sağlıklı günler ve sabırlar diliyorum. 



kullanici4319 demis ki:

Çok iyi niyetle yazdığınız şüphesiz fakat bu hastalıkta özellikle beslenme kişiden kişiye çok farklılık gösteriyor örnek havuç suyu sizin hastanıza iyi gelirken beni kötü etkiliyor Herkes gıda günlüğü tutup hangi gün neleri yediğinde kendini nasıl hissettiğini be wc ye nasıl çıktığını yazarak takip ederse bence kendisi için rn yararlı ve zararlı gıda içecek vs belirlemiş olur
Beğen (0) | Rapor | Permalink | 3 years ago

Ekonomist demis ki:

Geçmiş olsun Hatice hanım , ameliyat süreci ve sonrası Hakkında bilgi verir misiniz , şuanda oğlunuz poşet mi kullanıyor sürekli acaba ?
Beğen (0) | Rapor | Permalink | 8 years ago

Gökhan Semiz demis ki:

Merhaba. ''Artık bitti'' derken ?
Beğen (0) | Rapor | Permalink | 11 years ago

Hatice demis ki:

size de geçmiş olsun,bu hastalık sürecinde biliyorsunuz,ilaçlar ve beraberinde uygulanan(kişye göre değişen)dietler...sonunda ameliyat oldu ve artık o kötü günler geride kaldı.sağlıklı günler....
Beğen (0)Rapor | Permalink | 11 years ago
DMCA.com Protection Status