BİR HİKAYEDE BENDEN...

Benimle aynı hastalıktan muzdarip arkadaşlarım merhaba, bu siteyi keşfetmek bana yanlız olmadığımı gösterdi... kurucularına candan teşekkürler...

 

Gelelim benim hikayeme. 2011'in temmuz aynından buyana ülseratif kolit hastasıyım hastalığın teşhisinden 1 yıl önce ara ara benzer şikayetler yaşıyor olmama rağmen kolonoskopi çektirmek istemediğimden bişeyleri ertemekten geç kaldığımı söyleyebilirim. Hastalığın tamamen hortlatan şeyde evlilik ve onun stresli hazırlık aşaması evlendikten 3 hafta sonra hastalık atak halinde geldi kansızlıktan dolayı yoğun baş dönmesi depresif kişilik yapısı ve kendimi bir gün acil serviste buldum kanım 4 seviyesine kadar inmişti yoğun kan tedavisi yeterli gelmeyince 3 ünite kan vermek zorunda kaldılar kolonoskopi yapıldı ve ÜK. teşhisi konuldu 1 hafta hastanede kaldım çıktıktan sonra 3 ay antideprasan, salofalk 1000 mg stix ve salofalk lavman tedavisi bana çok iyi geldi diyebilirim ve o günden bugüne çok şükür hiç atak geçirmedim (ara ara yediklerime göre durum hafiften değişebiliyor) bu süreç benim için ve eşim için çok zordu. en çok zorlandığım noktaysa ilaç içmeyi kabullenmek oldu ve birşeye bağımlı olmak o olmadan iyi olamayacağını bilmek çok zor.

 

Geçen yılda midemle ilgili bir sorun yaşadım yoğun olarak geğirmeler hazımsızlıklar başladı (daha önce hiç böyle şikayetlerim olmamıştı ) hastalığımı Göztepe E.A. takip ediliyor olmasına rağmen özel bir uzmana gittim endoskopi yapıldı ve Atrofik gastiritim olduğu söylendi sebebi gene stres sıkıntı ve otoümmin sistemin zayıf olması herhangi bir ilacı yok ömürboyu kronik... kanserleşme riski var kısacası bende sindirim sistemi çöktü gibi bişey... genede şükür çok şükür etmeyi öğreniyor insan. Herkese sevgiler, şifalar ve kolaylıklar diliyorum...



Hatice demis ki:

Cok gecmis olsun kizim.evlilik stresi ile bagisiklik sisteminin cokmesi zaten var olan bir olay vucudun zayif oldugu bir donemde ortaya cikabiliyor.hassaa bunyelerde daha cabuk gelisiyor maalesef.siz simdi UK tedavisine odaklanin,mide sikintilari ise tamamen icinizde gelistirdiginiz stresli duygulara bagli.beslenmenize cok dikkat edin.ozellikle yemeklerde zeytinyagi kullanmayin.cok faydali olmasina karsin bu hastalik zyagini sevmiyor.tuzsuz ve sekersiz gidalari da unutmayin.saglikli gunler diliyorum.
Beğen (0) | Rapor | Permalink | 11 years ago

assurdo demis ki:

Aramıza hoşgeldin Ela. Hikayeni paylaştığın için çok teşekkürler. Miden ile ilgili şikayetin ilaç kullanmaya başladıktan sonra mı oldu? Bir yan etki olabileceğini düşündüm bir an.
Beğen (1) | Rapor | Permalink | 11 years ago

Gökhan Semiz demis ki:

Kafanızı rahat tuttuğunuz sürece hastalığın etkilerini en az derecede hissedersiniz diye düşünüyorum. Size önerim olabildiğince kafaya takmayın. İlaçlarıızı , kontrollerinizi aksatmayın ama boş zamanlarınızda kafanızı hastalığı düşünerek yormayın.
Beğen (1) | Rapor | Permalink | 11 years ago
DMCA.com Protection Status