crohn..

Aslında yzdıklarımı kendime saklamak gibi bi huyum vardır. Taki bunu yazmayı seven başka insanlar olduğunu fark edinceye kadar. Dört yıldır crohn hastasıyım. 16 yaşında yakalandım ve teşhis konması bir yılı buldu. bu yuzden tedavi konusunda çok sıkıntı çektim. öncesinde ameliyatlar yüzünden karnımın sağ alt kadranındaki üç fistül beni hayattan soğuttu. 19 kiloya düşünce doktorların umudu kesmesi üzerine taburcu edildim. çünkü kortizon tedavisi apse lerin açılmasına sebep oluyordu. immuranın kullanımı uzun süre gerektirdiği için bi beklentimiz yoktu. ve dahası doktorum ramicade başlamak istemedi, anlamadığım bi sebepten. son doğum günümü, 17. yaş günümü hastanede doktorlar kutladı, ve taburcu edildim. saçma sapan bi hastanede. tedaviyi bıraktıüım anda çapa ya sevk edildim ve ramicade le toparladım. bi sene sonra istemeyerek kestim ve immuran la iki yıldır sorunsuz yaşıyorum. bu şekilde deevam etmeyeceğini bildiğimden mi, yoksa o duruma tekrar düşersem kaldıramicağımı düşündüğümden mi bilmiyorum ama, ölümcül olmayan bu hastalık beni hemen her gece öldürüyor zaten.



assurdo demis ki:

Hastalığın sadece bir kaç kişide görülen ileri aşama etkileri yüzünden panik yapma. Bu yan etkiler herkes de olacak diye bir durum yok. Hastalığa uygun beslenirsen ve pozitif olursa uzun süre remisyonda kalabilirsin. İnternette yabancı paylaşımcıların çoğu mutlu, hepsi hayatını normal bir şekilde devam ettiriyor.
Beğen (0) | Rapor | Permalink | 11 years ago

assurdo demis ki:

Merhaba Hlme. Ben de doğum günümü 2 sene önce hastanede büyük bir partüyle kutlamıştım :) O zamanlar dışarıya çıkıp bir kahve içmek bile ne kadar büyük bir lütuf gibi geliyordu anlatamam. Bu dönemde oldukça olgunlaşıyorsun, çevrenin kafaya taktığı küçük aksilikler sana çok boş gelmeye başlıyor. 2 sene sonra da aynı parti arkadaşlarımla dışarıda çok güzel bir kutlama yaptık. Hayatının bir dönemi zorluklarla geçecek ama daha sonra çok mutlu ve sağlıklı olacaksın eminim. Biz de sana elimizden gelen desteği vereceğiz.
Beğen (0) | Rapor | Permalink | 11 years ago

hlme çlpntkn demis ki:

sanırım ben biraz zahmetli bir hastayım. fistüllerimin açılmasından korkuyorum, korktukça panik yapıyorum . hiç bi şikayetimin olmadığı zamanları da o yüzden güzel geçiremiyorum :(
Beğen (0)Rapor | Permalink | 11 years ago
DMCA.com Protection Status