Crohn hastasıyım.

Merhaba arkadaşlar. Bende 2009 yılında sağ tarafta karın ağrısı başlayan daha sonra bütün karın bölgesini saran bir ağrıyla başladı. El ve ayakta uyuşmalarda oluyordu.

 

Babam da ülseratif kolit olduğu için hastalığı biliyordum yediklerime dikkat ettim ve 2 sene kadar doktora gitmemeye ugrastım :=) 2 sene kadar dayandıktan sonra birden baş dönmesi, nefes almakta zorlanma, kalp krizi  geçiriyorum gibi ataklar oldu. 3 ay kadar gitmediğim doktor kalmadı. Gün aşırı acile gidiyordum kalp krizi geciriyorum diye.

 

Sonunda gastroloji bölümüne gidip endeskopi kolonoskopi yaptırdım. Crohn hastalığı teşhisi konuldu. 2011 yılında vücutta demirin bitmesi sonucu bu ataklar olduğunu düşünüyordum ve psikolojik tedavi de gördüm. 2 ay kadar günde 3 adet salofalk ve pisokolojik ilac anafronin içiyordum 1 adet.  

 

4 ay boyunca eski yaşantıma dönmüştüm. Hiç bir sorun kalmadı. Zamanla sırtımda başlayan aşırı bir ağrıyla karnımdada ağrı başladı. Hastaneye yattım 5 gün kadar pankeraitit olmusum CRP normalde olması gereken 80 max değer bende 1000 olmuş. İlaçlar yan etki yapmış, ilaçları keserek 5 gün boyunca su bile içmedim.

 

Psikolojik ilaçlar kesildi hastanede daha sonra eve taburcu olarak 9 ay kadar yağsız yiyecekler tüketerek bu sorunu hallettim çok şükür. Fakat, 1 senedir kalçalarımda ağrılar başladı. Ne uzanabiliyordum ne de yürüyebiliyordum. Çok şiddetliydi.  8 ay kadar tekrar iyileştim derken ağrılar tekrardan başladı. Ramatoloji bölümünde tedavi oluyorum aynı zamanda sabah 2 akşam 2 salazoprin kullanıyorum ama hiç bir etkisi kalmadı.

 

2 ay öncede tekrardan hastaneye yattım gastrolojiye hic yürüyemıyordum. Ağrılar çok şiddetliydi. Antibiyotik tedavisiyle az olsa geçti ama gene ağrılar devam ediyor.

 

Allah herkese acil şifalar versin. Tedaviye devam ediyorum. Karın ağrılarım yok ama kalça ağrılarım çok kötü sekilde hayatıma olumsuz etki ediyor. Yeni ilaca başlamayı düsünüyorlar, diyet vermediler bana dokunanları yemiyorum sadece. Onları da yiyerek denedım :=)

 

Mercimek, mercimek  çorbası, patlıcan, mantar, mısır, bira, nohut, bezelye bunları hayatımdan tamamen çıkardım. Gazlı içecekler rahatsız etmiyor ama ben çekindiğimden içmiyorum. Arada çok canım isterse dondurmada az yediğim zaman bir sıkıntı olmuyor. 4 senedir içmedigim biradan 2 tane içtim oda dokunmadı ama genede içmemeye çalışıyorum. Diğer içkiler rahatsız etmiyor. Et, balık, tavuk muhteşem üçlü dokunmuyor :=) Karın ağrıları 4-5 aydır hiç yok Allaha şükür.



kullanici1885 demis ki:

Merhaba benimde 1,5 aydır yemekten sonra şişkinlik ve karnın sağ tarafında yanma var bi de midede sebebsiz kururdamalar.Kan Tahlili ve Ultrason temiz çıktı.İshal falan da yok ne yapmam lazım sizce.
Beğen (0) | Rapor | Permalink | 6 years ago

kullanici1858 demis ki:

Çok geçmiş olsun Enterovezikal fistül hakkında bildiniz birşey varmı ameliyat gerekiyormu bana yardımcı olmanız mümkünmü stres ve bunalım beni maf etti yardımlarınızı bekliyorum.
Beğen (0) | Rapor | Permalink | 6 years ago

murat 67 demis ki:

çok geçmiş olsun bende crohn hastasıyım nasıl bişey olduğunu çok iyi biliyorum çünkü 8 yıldır bu hastalıkla mücadele ediyorum sormak istediğin bişi olursa memnuniyetle cevaplarım geçmiş olsun diliyorum allah yar ve yardımcımız olsun.
Beğen (0) | Rapor | Permalink | 10 years ago

assurdo demis ki:

ülseratif kolitli dönemimde ağrıdan dolayı el uyuşmasını ben de yaşamıştım :/ çok geçmiş olsun umarım bir daha yaşamazsın o sıkıntılı dönemleri. Bana göre de crohn ve ülseratif kolit'te her hasta yiyecekleri deneyerek kendi diyetini bulmalı. Sen de öyle yapmışsın. Teşekkürler yazdığın için. Bu hastalığın çaresi pozitif olmak ve yiyeceklere dikkat etmek. Umarım ağrısız dönemin bir ömür devam eder.
Beğen (1) | Rapor | Permalink | 11 years ago
DMCA.com Protection Status