Fekal Transplantasyon Uygulaması

Herkese merhaba,

Size bugün Fekal Transplantasyon (gaita nakli) uygulaması ile Ülseratif Kolit hastalığından nasıl kurtulduğumu anlatacağım. Hastalığa yakalanmam ve bugüne kadar nasıl geldiğimi sizlere özetlemeden önce çok kısa olarak birşey söylemek istiyorum. Sizi tedavi eden veya kontrollerinizi yapan Doktorunuza ısrarcı olun ve Gata Ankara' da Prof. Dr. Ahmet Uygun ile irtibata geçin, kendisi sert mizaçlı birisi olmasına rağmen Cep telefonundan mesaj yolu ile ya da direk telefonu ile irtibat kuracağınız ve net bir şekilde sizi yönlendirip ne yapacağınızı söyleyen birisi. Kendisine derdinizi elinizde raporlarınız, hastalık dosyanız ile başvurun ve bu uygulamayı yaptırmak istediğinizi söyleyin. Çok kısa süre içerisinde hastalığınız ile ilgili bilgilendirmeyi yapacak ve size Gaita nakli denilen uygulamayı yapacaktır. Yaklaşık birkaç ay içerisinde ( bu bende 1 ay sürdü) tedavi olacaksınız ve hayatınız kurtulacak. Lütfen hastalığınız ilerlemeden ve daha fazla eziyet çekmeden bu uygulamayı yaptırın derim. Şimdi benim hastalığıma gelicek olursak 2012 yılından beri Ü.K. hastasıyım ve 7 tane dr. gezdiğim halde teşhis konulamamıştı. En son bir gast. uzmanı dr. bana teşhis koydu ve gerekli tahliller testler kolonoskopiler yapıldı ve sabah/ akşam ilaç kullanmaya başladım ve hastalık remisyona girdi. Bu süreçte senelik gerekli kontrollerimi eksiksiz yaptırdım. Ta ki 2017 yılında hastalık atak gerçekleştirene kadar. Bir anda nefesim kesilecek kadar kanlı ishaller, zayıflama ve halsizlik başladı. Daha sonra 1 hafta kadar Acıbadem hastanesinde dr.umun kontolünde yattım ve gerekli tetkikler yapıldı. Ancak hastalık düzelmedi. Kortizon da dahil ilaç kullandım en yüksek dozdan günlük 32mg. Bu süreçte bir yandan GATA Ankara' da Prof. Dr. Ahmet Uygun' un yaptığı bu uygulamayı takip ettim ve kendisi ile görüşmeye gittim. Tüm dosyalarımı götürdüm ve hepsini inceledi. Gerekli sürede kortizon ve ilaç tedavilerini kestik ve 14 mart tarihinde Fekal Tr. uygulamasını yaptırdım. 3. haftaya girdiğimde tüm kanama ve sancı durmuştu. 1. ay sonunda tüm kan ve gaita tahllilerimi yaptırdığımda sonuç çok iyiydi. Gaita gizli kan tahlili de dahil sonuç harikaydı. Her ay muhakkak gerekli kontrollere devam ettim ve hepsi temiz çıktı. Operasyon sonrası şu an 4. aydayım ve Eylül ayında Ahmet bey' e kontrole gideceğim. Kendisi tedbiri elden bırakmamız gerektiğini söyleyerek bu işin artık sonlandığını ve bana geçmiş olsun dileklerini iletti. Allaha şükürler olsun ki şu an çok iyiyim ve istediğimi yiyip içebiliyorum ayrıca günlük dışkılamam da günde 1 veya 2. Bütün Ü.K. ve Chron hastalarına tavsiyem Ahmet bey ile irtibata geçmeleri, eğer ki yapılacak birşey var ise kendisi açıkça yönlendirme yapacaktır. Herkese geçmiş olsun.



kullanici2286 demis ki:

Çok teşekkür ederiz açıklamanız için bende olumlu sonuç alacağıma inanıyorum Ahmet bey işinde çok başarılı ve takibinde olan bir doktor benim de şuan 14 gün oldu tam düzelme ne zaman sağlarım meraktayım herhangi bir ateş durumum da olmadı
Beğen (0) | Rapor | Permalink | 5 years ago

Alper Barto demis ki:

Merhabalar herkese. Evet Didem hanımı ben de duydum. Ama ben Ahmet bey ile iletişime geçip bu uygulamayı yaptırdım. 9 ay arayla 2 kere. 1cide gayet başarılı olmuştuk ancak sonra bir atak geçirince kendisi 2ciye gerek duydu. Ancak 2ci operasyon sırasında yapılan görüntülemede bağırsaklarımın çok iyi durumda olduğunu ancak hazır gittiğim için 2ciyi yaptıklarını söyledi. Ve 2ci operasyon 1cisi kadar sancılı geçmedi. 1ci operasyon öncesi Pankolit olmak üzereydim ve hiç bir ilaca cevap vermez durumdaydım. Ancak uygulama yapıldıktan 3 hafta sonra tüm etkiler ve kanamalar tamamen kesildi. Hiç ateş veya bir yan etki yaşamadım açıkçası. Didem hanımın yöntemi biraz daha farklı diye duydum belki o süreç ondan olabilir. Kontrollerinizi muhakkak yaptırın. Ahmet bey bana da sormuştu ateşlenme var mı diye ama olmamıştı çok şükür. Genetik riskler söz konusu tabi ancak kalın bağırsağı kaybetmek üzereyken genetik riskleri düşünmüyorsunuz. Birde benim donörüm kız kardeşimdi. Genetik olarak aynı yapıya sahibiz hemen hemen diye düşünüyorum. Bildik tanıdık birisi. Yeme alışkanlıklarımız dahi aynı. Bu da önemli bir konu. İlaç tedavisinin yanında bu işlem bence daha iyi bir çözüm. Çok şükür 2 yıldır hiç bir sıkıntım olmadan yediğime içtiğime dikkat ederek gayet sağlıklı yaşıyorum. Tabi bu durum hastadan hastaya da değişir çünkü herkesin hastalık durumu tedavi durumu farklı. Hatta şöyle bir detay vereyim şu anda yurt dışında yurtdışında ikamet ediyorum ve 2018 Aralık ayında bir rahatsızlık yaşadım ve bunu Ülseratif Kolit sandım ve beni Almanyada 4 gün hastaneye yatırdılar ve endoskopi, kolonoskopi ve bunca yıldır hasta olduğum halde ilk kez MRT diye bir görüntüleme yapıldı, ince bağırsağa kadar. Ve yapılan Fekal Transplantasyonun başarılı olduğunu bağırsaklarımda hiç bir yara, iz vs etki görülmediğini ve bu Fekal Transplantasyonun aslında kolay kolay herkeste tutmadığını ancak etkili bir yöntem olduğunu söylediler. Şimdilik size verebileceğim bilgi bu kadar. Umarım yardımcı olmuşumdur.
Beğen (1) | Rapor | Permalink | 5 years ago

kullanici2286 demis ki:

Merhaba bende gaita nakli oldum acaba ne kadar sürede sonuç aldınız düzelme olduğunu anladınız
Beğen (0) | Rapor | Permalink | 5 years ago

kullanici2168 demis ki:

Ahmet be gaita nakli sonrası diyet verdi mi, ve işlem sonrası hiç ateş sırt ağrısı yasadınız mı, ben geçen hafta didem hanıma yaptırdım. 1 haftadır azda olsa ateşim var ıkı gundur de sırt ağrısı başladı( crp yükseldi galiba)
Beğen (0) | Rapor | Permalink | 5 years ago

kullanici2168 demis ki:

Merhaba ben geçen hafta yaptırdım, kendisi daha doğru bilgi verecektir ama herkese yapıyor. Ama ben henüz etki görmedim bir haftadır da biraz ateşim var ve sırt ağrılarım başladı. Benim biraz ileri tüm bağırsak tutulumu etkiyi 1 aya göreceksin dedi. Temmuzda 2 seans daha yaptıracagım. Asistanının Telefonu 0533 890 26 19 Umarim bana ve herkese şifa olur Telefonu
Beğen (0) | Rapor | Permalink | 5 years ago

kullanici1799 demis ki:

arkadaşlar slm, Didem Hoca isteyenlere yapıyor mu yoksa belirli kriterler arıyor mu.. bende 3 yıldır uğraşıyorum , Ahmet hocaya gittim yapmadı.. ilaçlarla baskılanabiliyorsa gerek görmedi.. bide didem hocada yaklaşık maliyet ne kadar acaba.. bilgilendirirseniz sevinirim..
Beğen (0) | Rapor | Permalink | 5 years ago

kullanici2168 demis ki:

Merhaba, öncelikle herkese çok geçmiş olsun, umarım bu hastalığa en kısa zamanda kesin çözüm bulunur. Ben 5 yıldır ÜK hastasıyım (pankolit) geçen hafta cuma ve cumartesi olmak üzere 2 kere gaita nakli yaptırdım Antalya'da Gastroentrolog Didem Karavelioğluna. Henüz bir etki görmedim, etkisini ne sürede gördünüz. benim ishalim ve kanamam gaita naklinden önce kortizon kullandığım için baya azalmıştı. Şuan da o şekilde devam ediyor ama normal insanlar gibi değil, ne sürede etkisini göstermişti sizde işlem. Bu arada Didem Hanım benimle çok ilgilendi, çok bilgili hastasının sıkıntısını anlayan bir doktor kendisi, 1 ayda etki görürsün dedi bana ama ben yaptıran birinden duymak istiyorum.
Beğen (0) | Rapor | Permalink | 5 years ago

konya1453 demis ki:

Didem KARAVELİOĞLU (0242) 349 06 01
Beğen (0) | Rapor | Permalink | 5 years ago

kullanici2112 demis ki:

Telefonunu verebilirmisin kardeşim.
Beğen (0) | Rapor | Permalink | 5 years ago

konya1453 demis ki:

Slm millet hafta sonu didem hocaya muayeneye gittim fmt nakli yaptı diyet verdi şu anda diyeti uyguluyorum ve nakil sırasında hiçbir sıkıntı çekmedim ve çok güzel ilgileniyorlar rahat hastanede ki gibi uğraşmıyor sun geniş bilgi isteyen numarasini bıraksın ben arayim
Beğen (1) | Rapor | Permalink | 6 years ago
DMCA.com Protection Status