Glutensiz beslenin

Merhaba. Bu sitede paylaşım yapma amacım biraz da olsa benim gibi hastalara yardımcı olabilmek. Ben 2 yıl önce tanıştım bu hastalıkla. Hastaneye gittiğimde durumum kan değerleri 7 civarı, vitamin desen nanay, üç basamak merdiveni zor çıkıyordum. tesadüf eseri bir dahiliye toktoruyla tanıştım. birsürü testler falan yaptı. bazı sorunlarımı giderip değerleri biraz üzerine çıkarınca hem endoskopi hem kolonoskopi yaptı. sonuç ülseratif kolit dedi. nedeni belli değil, tedavisi yok falan fista birsürü konuştuk. sonra ilaç tedavisine başladık. asacol ve salofalk lavman. bir süre kullandım ve değerlerimi normale yakın bir seviyede düzeltti. ama karnımdaki sürekli guruldamalar bitmiyor. günde en az 2 kere tuvalete çıkıyordum. Bana glutensiz beslenme diye birşey önerdi. Diğer hastalarında olumlu sonuç almış ve banada tavsiye etti ve diyetisyene gönderdi. Bu diyeti uygulamaya başladım ve yaklaşık 2 hafta sonra gurultular kesildi. Günde 1 kere  hatta bazen 2 günde 1 e düştü tuvalete çıkma sıklığım. Bence sizde deneyin. ama katı bir şekilde asla diyetin dışına çıkmayın. Ben geçtigimiz ramazan diyetin dışına biraz çıktım ve tekrar düzeltmeye çalışıyorum kendimi. Dışarıda yemek yemekten kaçının. özellikle yeşillik tüketmeyin. Evde tüketeceğiniz zaman sirkeli suda biraz bekletin. Yeşillik türü özellikle ıspanak türü sebzeleri iyi piştiğinden emin olun. Buğday,arpa,bulgur gibi besinlerden uzak durun. Şimdilik bukadar. İleride başka deneyimlerimi paylaşacağım. umarım birkaçınıza yardımcı olmuş olurum. 



kullanici2167 demis ki:

Doktorlar neden hep farklı konuşuyor? Ben de reyapta ve acıbademde iki doktora gittim( bir tanesi çok ünlü bir kadın) ikisi de profesör... asla yemekle alakası yok acı ekşi yeme sağlıklı beslen dedi .Kendi kendime glutensize geçtim benım de guruldamam azaldı nasıl oluyo anlamıyorum.
Beğen (1) | Rapor | Permalink | 5 years ago

konya1453 demis ki:

Sayın kullanıcı 2031 size faydalı gelen gıdalar ve zararlı gelen gıdaları yazabilirmisiniz nelere dikkat ediyorsunuz guluten içeren gıdaları terk ediyorsunuz kazain içeren gıdaları tüketiyormusunuz mesela patates nohut mercimek vb.
Beğen (0) | Rapor | Permalink | 5 years ago
DMCA.com Protection Status