Zeki1970

Hepatit C

Takip et
10 years ago


Hayata küsmeyin tedaviye başlayın

1995 yılıydı. Arkadaşlarımla arabayla 10 günlük bir seyahatten dönüyorduk. Ben arka koltukta uyuyordum. Uyandığımda ön camda ağaçları gördüğümü hatırlıyorum. Arkadaşım araba kullanırken uyuyakalmış, yoldan çıkmış ve bir ağaca vurmuşuz. Araba içerisindeki bağrışmaları hala hatırlarım. Ben de yaralanmıştım ve ambulans beni hastaneye götürmüş. Çok fazla kan kaybettiğimiden doktorlar kan transfüzyonuna karar vermiş.

Kan nakli benim hayatımı kurtarmıştı ama bir yandan da bana Hepatit c virüsü bulaştırmıştı. Kaza olduğunda 25 yaşındaydım ve Hepatit C genotip 3a olduğumu öğrendiğimde ise 28. Tedaviye hemen başlamadım çünkü dünyaya karşı çok kızgındım o zamanlar. Evliydim ve bir çocuğum vardı, onlara bulaştırmaktan korktuğum için eşimden ayrıldım. O zamana kadar Hepatit C’yi hiç duymamıştım ama TV’lerde sürekli AIDS haberleri dönerdi bu da beni çok korkuturdu.

Hepatit C’si olan birine bizim ülkemizde keş veya hayat kadınlarıyla birlikte olan kişi gözüyle bakılır ve bundan nefret ederim. Hepatit C konusunda bilinçlenmek için internetten çokça araştırma yaptım ve bulduğum sonuçların ne yazık ki çoğu yabancı kaynaklıydı. Kızgın geçen yıllarımdan sonra kendime bir bisiklet aldım ve Türkiye’yi keşfe çıktım. Bu beni yeniden hayata tutunmamı sağladı ve tedavi olmaya karar verdim.

Virüsü kanımdan attım ve yeni hayatımda insanlara yardımcı olmaya and içtim. Sadece hepatit hastalarına değil, tüm hastalara yardımcı olmaya çalışıyorum. Bazı hasta dernelerine işten vakit buldukça gönüllü olarak katkı sağlıyorum. Bisiklet sürmeye devam ediyorum –ne yazık ki kış sezonuna girdik-.


Hepatit C’niz olduğunu öğrenince benim gibi hayata küsmeyin. Hemen tedaviye başlayın. Herkese Allah şifa versin.



Zeki1970 demis ki:

Yorumlarınız için teşekkürler. Bir bisikletsever ile tanıştığıma çok sevindim Gökhan Bey. AIDS bağışıklık sistemine saldıran ve onu çökerten bir hastalık, Hepatit C ise karaciğerde sorunlar açan bir hastalık Deniz Hanım.
Beğen (1) | Rapor | Permalink | 10 years ago

assurdo demis ki:

Azminize ve başkaları yardımcı olmanızı tebrik ediyorum. Ben de bisiklet süren biriyim ve ameliyatlarımdan sonra yeni hayatımda bisikletin yeri çok büyük.
Beğen (2) | Rapor | Permalink | 10 years ago

Deniz demis ki:

Cok gecmis olsun ve dirayetiniz icin tebrikler. Benim merak ettigim Hepatit C ve Aids arasindaki fark nedir? Google dan baktim ve net bir cevap göremedim.
Beğen (1) | Rapor | Permalink | 10 years ago
DMCA.com Protection Status