Selda

Hepatit C

Takip et
10 years ago


Hepatit C Tedavisi Sonrası

Hepatit C tedavisinde üçüncü turumu tamamladım. Ancak, sürecin daha bitmediğini biliyorum. Öncelikle yapılması gereken tedaviydi, sonrası ise beklemek.

Daha önce de tedavi olduğum için bu konuda tecrübelerimi paylaşmak isterim.

Kimse “antiviral” ilaç aldıktan sonra normale dönmenin ne kadar süreceğini tahmin edemez. Bu zaman alan bir şey, ve bazen iki adım ileri, bir adım geri gidiyormuş gibi hissettiriyor.

Hepatit C tedavisi, hangi yan etkileri yaşayacağınıza, başlangıçta ne kadar sağlıklı olduğunuza, sağlıklı alışkanlıklarınıza ne kadar kendinizi adadığınıza göre karmaşıklaşabiliyor. Örneğin, egzersiz yapmayan aşırı kilolu ve sigara içen biri “Tedaviye başladım ve şimdi sağlıklı kalmaya devam edeceğim, egzersiz yapacağım ve kilo vereceğim” diyen birinin olduğu yerde hiç bir zaman kendisini iyi hissetmeyebilir.

Bazı kişiler bir ayda, bazıları bir yılda kendilerini daha iyi hissederler ve üzücü bir şekilde bazıları hala kendilerini iyi hissetmediklerini söyler; çoğu ise kendisini ortada bir yere yerleştirir. Birazı da, iyi olmaya başladıklarında, tedaviden önce daha iyi hissetiklerini söyler.

Çoğu kişinin, tamamı değil, labaratuvar sonuçları yaklaşık 1 ay içinde normale dönmeye başlar; tiroidin normal düzene girmesi için daha uzun bir sürenin geçmesi gerekebilir. Yalnızca laboratuar sonuçlarının iyi olması, iyi olduğunuz anlamına gelmez. Normal sonuçlara sahip olmak güven verici  ancak aynı zamanda neden kötü hissettiğinizi de açıklayamayan bir durumdur.

Tat alma duygusu yaklaşık 1 ay içinde normalleşir. Saç uzaması her zamanki hızına döner. Cildin iyileşmesi için gerekli zaman birkaç ayı bulabilir. Diğer yan etkilere göre kronik ağrıların geçmesi daha uzun sürebilir. 50 ve 60 yaşında olan kişiler daha zor iyileşebilir. Yaşlı kişilerin kemiklerinin kalsiyum kaybetmesi, kaslarının antrofi olması ve yıkımın başlamasından dolayı tedavileri kısa sürer. 

İnterferonsuz tedavide olduğum için iyileşmemin daha çabuk ve kolay olmasını bekliyorum. 12 hafta boyunca aktiftim. Önceki tedavimden tecrübeli olduğumdan, bu seferki süreçte de iyileşip iyileşmediğimi anlamam için 24 hafta beklemem gerektiğini biliyorum . O zamana kadar, iyileşmiş gibi hareket edeceğim.

Sonuçları göze almaksızın şimdiden kazananın ben olduğunu biliyorum. Hepatit C tedavisinin derin sularına atladım ve kendimi bir şampiyon gibi hissediyorum.



kullanici1293 demis ki:

mrb ben 6 aydır interferon ve ribavirin tedavisi görüyorum 24.haftada yapılan tahlil sonucuna göre devam edip etmiyeceğim belli olacak size bazı sorularım var benim kan değerlerim çok düşüyor tedaviye başladığımdan beri 3 kez yarım doz iğne yapıldı 3 kez de iğne ve hap bir hafta ara verildi sizde böyle oldumu ve tedavi bitince tekrarlama olasılığı varmı teşekkür ederim herkese acil şifa diliyorum
Beğen (0) | Rapor | Permalink | 9 years ago

kullanici1154 demis ki:

mrb benim annemde hepatit c hastası ikinci kez tedavi görüyor ve son derece ağır geçiyor tedaviyi.ilk tedavide bukadar sıkıntı yaşamamıştı.sizdede şiddetli baş ağrısı oluyormu.Rabbim tüm hastalara şifa versin inşallah.
Beğen (0) | Rapor | Permalink | 10 years ago

ravea demis ki:

Sanki benim yaşadıklarım geçmiş olsun
Beğen (0) | Rapor | Permalink | 10 years ago
DMCA.com Protection Status