kullanici965

Takip et
10 years ago


Hepatit C Hastalığım

Hayat çok güzeldi taa ki ilk hepatit C belirtilerine kadar...

Ekim 2012’ye giderek başlıyorum, bu arada 33 yaşındayım. Planım 30 yaşıma gelinceye kadar hayatımı en güzel şekle sokmaktı. Bu yola bir köpek alarak ve sabahları koşarak başladım. Her şey gayet güzeldi, ancak çok kısa bir süre sonra belirtiler ortaya çıktı. Belirtilere  karşı direndim fakat hep üstün üstün geliyorlardı. Daha sonra eklem ağrıları ve ciltte döküntüler başladı.

Ya Şubat 2013’de ya da Mart 2013’te bileklerimde ve bacaklarımda başlayan döküntünün sebebini bulmak için doktora gittim. İyi haber HIV virüsü taşımadığımdı, 90’ların sonunda sayısız kadınla birlikte olduğumdan dolayı, test edildikten sonra bile HIV taşımaktan hep korkmuşumdur. Kötü haber ise kronik olarak Hepatit C taşıyor olmamdı.

Doktorun tavsiyesini kabul ederek ilaç tedavisine başlama kararı aldım. O zamanlar yazın başıydı ve yazı yaşamak istediğimden sonbaharda tedaviye başlamak istedim. Bu durumu patronuma, arkadaşlarıma söyledim -şimdi söyleme sırası sizde-. Haydi tedaviye başlayalım...

21 Eylül 2013’te ilk enjeksiyonum başladı. İğne beni çok etkilememişti, iyiydim... Ancak sabahki ilaçlar... İlaçlarımı aldıktan 2 saat sonra... Geçirdiğiniz en berbat gribi hatırlıyor musunuz? Bunun iki kat daha ileri bir seviyesini düşünün. İyi haber ise tedavinin bir sonraki aşaması görevini  iyi bir şekilde yerine getirdiği için çok iyi hissediyordum. 3 gün içinde, 12 haftalık seriyi tamamlayabileceğime ve devam edeceeğime dair, kendime güvenim yerine geldi. 

Şunu söylemek isterim ki eğer haftaiçi çalışıyorsanız, Cuma günü tedaviye başlayın ve Cumartesi ve Pazar günü için herhangi bir plan yapmayın, çünkü en azından ben kendimi pazartesi günü işe giderken rahat hissediyorum. 



kullanici1360 demis ki:

suan nasılsın? tedavi ye yanıt aldın mi?
Beğen (0) | Rapor | Permalink | 9 years ago
DMCA.com Protection Status