Tedavi Şekli

Merhaba arkadaşlar.Adım Emre.Yaklaşık 1 seneyi doldurucağım ülseratif kolit teşhisi koyulalı.Herkes gibi bizde inanamadık ailecek hastalığım 1  haftalık ve uzun süreli ishalle ve onla birlikte gelen kanla kendini belli etti. Kolonoskopi sonucunda kesin teşhis yüzümüze söylendi Ve tabikide ilaçlar falan almamız gerektiğini salofalk lavman vs. Ancak ben ömür boyu ilaç içmeye yanaşmadım.Bunda bir sürü sebebim de var.Bir kere  araştırmalarım sonucunda bu hastalık vücudun organlarını (bağırsaklarını) düşman olarak görüp saldırması sonucu meydana gelen işte çeşitli sebeplerle bu durumun ortaya çıktığını (stres,genetik,yemek)öğrendim.Bir insan vücudu bir hastalığı sizce nasıl yenebilir? Bağışıklı sistemini uyararak, güçlendirerek organının kendi dostu olduğunu kavratarak bunu yapabilir.Ancak bizlere verilen ilaçların yaptığı şey Bağışıklık sistemini baskılamak ki organlarımıza saldırmasın.Peki iyileştiriyormu tabikide HAYIR.İnsan vücudu bu şekilde kendini onaramaz.Bu sadece geçici bir çözümdür.Benim araştırmalarım ve kanaatim sonucunda bu hastalığın genetik olarak da payı olmakla birlikte stres-üzüntü, yeme-içme  oldukça etkilidir.Yeni araştırmalar gösteriyorki Bağırsak vücuddan ayrı düşünülemez, yani oda bir organdır.Bağırsak bozulduğunda tüm vücut sistemi bozulur ve bir yerden vücut arıza verir.Kimileri otistik olur kimi insanlar ülseratif kolit kimileri chron hastalığına yakalanırlar kimilerinin kaşıntısı tutar,kimilerinin egzaması başlar. (stresde etkili) Nerden bakarsak bakalım eğer yeme içmemize dikkat etmezsek istersek ömür boyu ilaç içelim hastalık gerilemez fikrimce.Hatta yabancı bir kadın doktor ismini unuttum otistik çocuğunu gaps diyeti diye tabir edilen (kendi çıkardığı) bir diyetle iyileştiriyor.Ve bu bize gösteriyorki beyin bile bağırsak tarafından idare ediliyor.O halde biz ne yapmalıyız?

1.Yeme içmeye azami derece dikkat etmeliyiz

PEKİ NASIL?

Gaps diyetini ben uygulamadım ama araştırdım çok başarılı bir diyet mutlaka etki eder bizim gibi hastalara.Ben özellikle ilk zamanlar 4-5 ay çok dikkat ettim yeme içmeme kanamamı kestim.Yaklaşık 9 aydır tık yok Allah şükür:)Peki neler yedim içtim ?

1.Çiğ sebze yemedim . Sebzeleri hafif haşlayarak yedim öldürmeden ama çiğliği gitmesi lazım.(Bağırsağı yormasın ?? )

2. Çiğ süt aldım kendim evde mayaladım ve yoğurt yaptım.Her gün en az 1 Kase yedim .

3. Çok süt içerdim eskiden.Sütü KATİYEN  içmeyin.Özellikle UHT SÜTLERİ. YASAK !

NOT:SÜT BAĞIRSAKLARDA UZUN SÜRE KALIP SİNDİRİLMESİ ZOR BİR GIDADIR VE ÇÜRÜR.ÇÜRÜMESİ BAĞIRSAĞI BOZAR.

4.İLK ZAMANLAR HAŞLANMIŞ ETİ AZ MİKTARDA YEDİM.

5.KIZARTMALARDAN KAÇINDIM.Yediğiniz yemekleri çok yüksek ateş yerine orta ve kısık ateşte pişirmenizi tavsiye ederim.İlk zamanlar haşlama yemenizi tavsiye ediyorum.

6.Tahıl ürünlerini ağzıma sürmedim.Ekmek her türlüsü YASAK.MAKARNA YASAK PİLAV YASAK.BUĞDAY,SOYA,MISIR İÇEREN HERŞEY YASAK.

7.İŞLENMİŞ ÜRÜNLERİ YEMEDİM.(SUCUK SALAM SOSİS VS) MARKET ÜRÜNLERİNİ YEMEDİM KOLA CİPS PÜSKÜĞÜT VS.

8.BOL BOL SU İÇİN ARKADAŞLAR.LİMONLU VE SİRKELİ SU GERÇEKTEN İŞE YARIYOR.

!!!! Ülseratif kolitli farelerde yapılan araştırmalarda farelere seyreltilmiş sirke veriliyor ve hastalıklarının gerilediği teşhisi konulmuştur.

Sabah aç karnına yemekden yarım saat önce ev sirkesi olmalı doğal fermente usulü ile yapılma şartıyla.Elma sirkesi tercihimdir. Çay bardağının 1/3 üne sirke koyup kalanını içme suyu koyup içiyoruz.Yarım saat sonrada yemeğimizi kahvaltımızı ediyoruz.Akşam tavsiyem 8den sonra yemem yememeniz yönünde çok acıkırsanız kabuklu doğal kuruyemiş,yoğurt vs hafif şeyler yiyebilirsiniz.Mideniz yarı boş durumda yatmadan 1 saat önce sirkeli su karışımı yine yapıp içiyoruz ve ardından bir bardak normal su içiyoruz.Sabah ve gecede aynı şekilde sirkeli sudan sonra da bir bardak normal su içiyoruzki yanma olmasın vücudumuzda.

9.Peynir olarak tavsiyem Lor peyniri yönünde.Beyaz peynir tüketmeyin.Bulursanız köy usulü doğal çiğ sütten yapılmış ekşi lor peyniri olmalı. Prebiyotik vücumuzun mikroplara karşı koymasında çok önemlidir.Doğal köylüden köy yumurtası yedim ve hala yiyorum.ZeytinYağını yaşıma soktum.(NATURAL SIZMA SOĞUK SIKIM)

yeşil zeytin bol bol yedim ?? ve tahin az pekmezle birlikte sabahları vazgeçilmezim.Ve yanında ceviz fındık tütebilirsiniz bol bol.Ancak kavrulmamış olmalı.

SANAYAĞI YASAK.

10. Hastalığı vücuttan atmak istiyorsak Probiyotik ve Prebiyotik gıdalı besinleri tüketmemiz yönünde fikrim var.Bağırsak mikrobiyotasın da milyonlarca bakteri yaşamını sürdürür.Eğer biz yararlı bakterileri vücuda desteğe gönderirsek zararlı patojenleri,bakterileri vücuddan uzaklaştırabiliriz.Yani bir nevi detoks etkisi yaratmalıyız vücudumuza.Son zamanlarda bir sebze kürü denedim ama ilk aşamalarda yapmanızı tavsiye etmem size zarar verebilir bana bir şey yapmadı.Lahana Kürü.

Organik Lahana aldım bir kaç tane suyunu sıktım makinayla sabah akşam içtim 7 gün bu kürü yaptım Lahana nın bu hastalığa şifa olduğunu öğrendim.Ancak çiğlik zarar verirmi düşüncesi vardı aklımda ancak yan etki yapmadı bana sizin için garanti veremem ancak henüz ilk aşamalarda yapmanızı da istemem doğrusu.Önce bir probiyotiklere yavaş yavaş vücudu alıştırıp daha sonra bu kürü belki uyguluyabilirsniz.

11.Sebzenin her türlüsü pişirilmek şartı ile size dokunmuyorsa yedikten sonra bir sorun yaratcağını düşünmüyorum.Ancak sebzeleri iyi yıkıyın mümkünse sirkeli suda biraz bekletin 10-15 dk.Tavuk az yiyin tercihim o yönde ben de bi miktar yedim.

12.Salçasız olmalı yemekler.Domates kullanmıyorum .Az biber salçası olabilir. Kekik nane zencefil haricinde baharat kullanmadım.

NOT:GÜNÜMÜZ TAVUKÇULUĞUNA GÜVENMİYORUM.ANCAK YEMEDİM DESEM YALAN OLUR ANCAK ABARTMADAN YİYİN ÖNERİM IZGARA VEYA HAŞLANMIŞ ŞEKİLDE.KÖY TAVUĞU BULURSANIZ GEZİNEN DOĞAL KÖY TAVUĞU YİYEBİLİRSİNİZ SIKINTI YOK ??

13.Stresi azami miktara indirin.Dünyanın sonu değil.Herkes hastalanır önemli olan dik durup savaşabilmektir.

14.Hareket edin hergün mümkünse yürüyüş yapın.Güneşten faydalanın D vitamini ŞART.

8-11 ARASI 2-4 ARASI SAATLER GÜNEŞE ÇIKMAK İÇİN UYGUNDUR.45 DAKİKA D VİTAMİNİ DEPOLAMA İÇİN YETİYOR ??

BU YAZ YİNE KOLONOSKOPİYE GİRİCEM.HASTALIĞIMIN DURUMUNA BAKMAK İÇİN.İLERLEME YADA GERİLEME VARMI.UMARIM GERİLEMİŞTİR.İLAÇSIZ DOĞAL YAŞAM İLE HASTALIĞI YENMEK BENCE MÜMKÜN ALLAH HERKESİN YARDIMCISI OLSUN SABREDİN DUA EDİN VE AZMEDİN ARKADAŞLAR ??

KOLONOSKOPİ SONRASI DURUMU AYRICA BURDAN PAYLAŞICAM ESENLİKLE KALIN …

 

 

 



aerdogann demis ki:

Emre arkadaşıma tamamen katılıyorum lahana kürü hariç bende 2011 yılında yakalanmıştım ege uni tedavi gördüm 4 yıl ilaç kullanimindan sonra bu tedavi şeklini uyguladım ve son 4 yıldır iyiyim ama yılda bir kere kontrole giderim bu hastalığı yenebilirsiniz herkes kendi doktoru olmalı yediğiniz şeyler dokunuyorsa bırakılmalı ve herşeyin aşırısini yememeli bu arafa kış mevsimi soğuklara dikkat üşütüp kabız olmamaya bakın herkese geçmiş olsun
Beğen (0) | Rapor | Permalink | 5 years ago

kullanici2126 demis ki:

Merhaba şimdi durumunuz nedir acaba
Beğen (0) | Rapor | Permalink | 5 years ago

kullanici2044 demis ki:

Brezilyada bir üniversitede propolis ile ülseratif kolit ve Crohn hastalığı olanlar üzerinde çok geniş bir deney yapılarak propolisin bu hastalığa iyi geldiği kanıtlanmıştır araştırmanın çevirisini yayınlıyorum diliyenler aşağıdaki linkten araştırmanın tamamına ulaşabilirler.Yıllardır propolisin iltihaplı bu tür hastalıkların bir numaralı tedavi edici unsuru olduğunu söylemiştik bu araştırmada bizi doğrulamış oldu , Propolis içerisindeki flavonoidlerin antimikrobiyal ve anti-inflamatuar olduğunu biliyorduk, Crohn hastalığının ve ülseratif kolitin propolis tedavisi ile ilgili çalışmaları bulmuştuk. Crohn hastalığı (CD) ve ülseratif kolit (UC) inflamatuar bağırsak hastalığının (IBD) iki büyük tipini temsil eden kronik idiyopatik inflamatuar bozukluklardır. Bu hastalıklar gastrointestinal sistemi etkiler ve seyrini değiştirme dönemleri remisyon ve flare-up ile karakterizedir. 2013 yılında Crohn Hastalığı üzerinde bir çalışma yapılmıştır. İki grup tedavi edildi – bir tanesi propolis lavmanı, diğeri ise mesalazin lavmanları ile. Propolis uygulamasından sadece on iki gün sonra % 80’inde iltihaplanma azaldı, Bu sonuçlar, propolis tedavisinin terapötik etkisinin yüksek olduğunu ve kapsamının daha geniş olduğunu, ıspatladı,İnflamasyon, her iki ilaca 12 gün tedaviden sonra da devam etti. İndükte kolit olanlar ayrı ayrı ve birlikte propolis ve mesalazine ile tedavi edildi. Bilim adamları, her iki tedavinin tek başına veya birlikte etkili olduğu sonucuna vardı. Propolisin anti-enflamatuar etkisi inflamasyonun azalmış yoğunluğu ve kistlerin ve apselerin sayısındaki azalma ile gösterildi. Ayrıca, bu kolit tedavilerinin önleyici olarak kullanıldıklarında, kolit patlamadan önce daha etkili olduklarını keşfettiler.Deneysel Olarak İndüklenen Kolitin Tedavisinde Propolis Hidroalkolik Eserin 2,4,6- Trinitrobenzensülfonik Asitle kullanımı bu sitede bulunabilir:  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/mıPMC3786476/ Netice olarak, Ülseratif kolit ve Crohn gibi iltihabi enflamasyonun ve enfeksiyonun sebep olduğu tüm rahatsızlıkların modern tıp ta çeşitli ilaçlar ve antibiyotik lerle tedavisi yoktur. Yüzyıl ın mucize ilacı olan Propolis tüm bu hastalıkları en etkin, kalıcı, yanetkisiz, kesin ve güvenilir tedavi eden tek doğal Antibiyotik tir. Propolis en güçlü kimyasal bazlı sentetik antibiyotik ten 100 misli daha güçlü dür. Ülseratif Kolit ve Crohn un tedavisi ile birlikte Doğal İmmunoterapi yöntemi ile bağırsak florasının,iyileştirilmesi, yani Bağişıklık sisteminin güçlendirilmesi gerekmektedir.Organik Sertifikalı ürün temini ve Ülseratif kolit ile Crohn un Apiterapi ve İmmunoterapi yöntemleri ile tedavisi için ,05050658499 ve 05324063215 nolu telefonlarımdan ve Whattsapp tan ulaşabilirsiniz.Saygılarımla,Kadir Onay
Beğen (0) | Rapor | Permalink | 6 years ago

kullanici2048 demis ki:

Emre kardeşim kolonoskopi tekrar yaptırdınız mı sonuç ne çıktı
Beğen (0) | Rapor | Permalink | 6 years ago

kullanici1950 demis ki:

Emre bey hastaliginizin son durumu nedir?
Beğen (0) | Rapor | Permalink | 6 years ago

kullanici1941 demis ki:

Peki ilac olarak ne kullaniyorsunuz
Beğen (0) | Rapor | Permalink | 6 years ago
DMCA.com Protection Status