eko

Alerji

Takip et
11 years ago


alerjiden anaflaksiye doğru

Merhaba.ben 34 yaşında 2 çocuk annesiyim. 20 yıldır alerjiyle savaşıyorum.Önceleri (bunlar çok basit geliyor artık bana) hapşuruk gözlerde sulanma kızarıklıklar vs. ile başladı giderek güçlendi ve değişti.Kısaca 6 ay kadar önce yaşadığımı paylaşmak istiyorum.

 

Yumurta kadar büyüklükte bir kereviz kabak ve yoğurtla yaptığım salatadan sadece 2 kaşık yemem hayatıma mal oluyordu.Yedikten 15-20 dakika sonra ellerde kaşınma ve bu saniyeler içinde tüm vücudu kaplayan bir kaşıntı herbiri elim kadar büyüklükte kızarıklık ve bu kızarıklıklar (yanık gibi) su toplamış gibi görünen kabarıklar. Bu arada nefes alamıyorum (dilim şişmiş). Hastaneye ulaştığımda kırmızı alarm. Herkes bir anda ayaklandı. (bu arada ambulansla gitmem gerekiyormuş,ölebilirdin dediler). Serum için kolumu açtıklarında o ben değildim bir yaratıktı.Mayalanmış hamur gibiydi .İlacı verdikten sonra saniyeler içinde sönmeye başladım.Ama bir titreme (şoka girmişim) aylarca yediğim içtiğim herşeyden korkar oldum,hala da öyle.psikolojim altüst oldu.

 

Daha önce de 2 kere bu kadar ağır olmasa da çok basit bir ağrı kesici yüzünden böyle birşey yaşamıştım. Bununla yaşamayı öğrenicem başka çarem yok. Herkese geçmiş olsun....



Deniz demis ki:

Cok cok gecmis olsun !
Beğen (0) | Rapor | Permalink | 11 years ago
DMCA.com Protection Status