itirr

Alerji

Takip et
11 years ago


Dip balığı alerjisi

Merhaba,

Bu rahatsızlık sanıyorum 2002 yılında annemde çıktı. Akşam yemeğinde barbun balığı yedikten bir süre sonra kaşıntı, vücudunda kızarıklık ve kabarmalar oldu. Bir süre bekledik, geçmeyince hastaneye götürdük, kortizon iğnesi vuruldu ve şikayetleri geçti. Ama bildiğim kadarıyla kortizon tedavi eden değil o anki rahatsızlığı sona erdiren bir uygulama ve her ilaç gibi bunun da yan etkileri var. Dolayısıyla çok da tercih edilmemesi gereken bir yöntem bana kalırsa.

İlk defa başımıza gelen bir durum olduğu için önceleri sorunun ne olduğunu anlamadık. Bir zaman sonra lagos balığı yemesiyle aynı rahatsızlıklar oluşunca, iki olayın ortak noktasının yenen balıkların ikisinin de dip balığı olduğunu fark ettik. Dip balıklarında bol miktarda ağır metal bulunmasının (örneğin civa) bu reaksiyona yol açtığını öğrendik. Yoğun civa annemde civa zehirlenmesine sebep oluyormuş. Bu belirtiler oluştuğunda allerji ilaçlarının fayda etmemesi allerjiden farklı bir şey olduğunu gösteriyor zaten.

Şimdilerde balıksever annem canı dip balığı çektiğinde öğlen saatinde yemeğini yiyor ve kaşıntıyla, kabarmayla başa çıkmaya çalışıyor. İnatçı olduğu ve bu balıkları da sevdiği için zaman zaman yemekte ama hastaneye gitmemekte de ısrarcı oluyor :)


DMCA.com Protection Status