Gonul

Alerji

Takip et
11 years ago


Çocuklarımın Alerji ile Mücadelesi

3 tane çocuğum var ve hepsinin çeşitli yemişlere karşı alerjisi var. En büyük oğlum İbo, ilk atağını 8 aylıkken dondurma yediğinde geçirmişti. İkinci atağını ise 3 yaşındayken yanlışlıkla yediği bisküviden dolayı geçirdi. Şu anda 7 yaşında ve 2. atağından sonra herhangi bir atağı olmadı.

 

Kızım Merve 6 yaşında ve tüm yemişlere karşı alerjisi var. Kızımın herhangi bir atağı olmadı çünkü alerjisi olduğunu öğrendikten sonra her konuda çok temkinli davrandık.

 

Küçük oğlum Mehmet 4 yaşında, yemişlere ve yumurtaya karşı alerjisi var. Mehmet sadece yumurta yediğinde atak geçirdi ve bundan sonra da yumurtaya karşı alerjisi olduğunu öğrendik.

 

kuruyemis alerji

 

Çocuklarımın az sayıda atak yaşamasından dolayı şanslı olduğumuzu düşünüyorum. Her konuda çok temkinli davranıyoruz. Evimizde herhangi bir yemiş cinsi bulundurmuyoruz ve herhangi bir yiyecekten çıkmamasına da dikkat ediyoruz. Çocuklarım bir şey yemeden önce her zaman yiyecek şirketlerini arıyorum ve restoranlarda da her zaman garsonları yemeklerimiz konusunda uyarıyorum.

 

Çocuklarım okula giderken yanlarına daima uygun yiyeceklerini koyuyorum. 3 çocuğumun da hayati tehlikeye sahip alerjilerinin olması gerçekten korkutucu oluyor, ne zaman öksürseler, burunlarını çekseler ya da kaşınsalar bir şey olduğunu düşünüyorum.

 

Bu dertlerimin yanına ek olarak, yaklaşık 2 sene önce soyaya karşı alerjik olduğumu öğrendim. Hayati bir tehlikesi olamamasına rağmen çapraz etkileşim olmasın diye proteinlerden kaçınıyorum. Bu alerjinin diyetimde ne kadar rol oynayacağını tahmin dahi edemezdim. Bunların hepsiyle mücadele etmek çok yorucu bir durum ama yine de her şeyi kontrol edebilmeyi başarıyoruz. Çocuklarımın büyüyor olması beni biraz korkutuyor çünkü onlar büyüdükçe ileride her zaman yanlarında kontrol eden birisi olmayacak.

 

Keşke benim çocuklarım da her çocuk gibi normal bir yaşam sürebilse, doğum günü pastalarını kesebilseler, yazında dondurma yiyebilseler, okul gezilerine gidebilseler. Yiyeceğe karşı alerjik olmaları beni gerçekten derinden üzüyor.

 

Oğlum bana her zaman bundan artık bıktığını söylüyor. 3 çocuğumun hepsi de alerjilerinin farkında ve eğer bu kısıtlamalara uymazlarsa neler yaşayabileceklerini biliyorlar. Büyük oğlum, 3 yaşında dahi geçirdiği atağı hatırlıyor, gelen ambulansı ve ne kadar kötü durumda olduğunu bize kendisi anlatıyor.

 

Ne yazık ki alerji çok hassas ve çok dikkat edilmesi gereken bir durum, yediğimiz şeyler her anımızın bir parçası.

 

Okuduğunuz için teşekkürler. 



ziyaretci683 demis ki:

çocuklarınız sizin gibi hassas ve titiz bir anneleri olduğu için çok şanslılar
Beğen (1) | Rapor | Permalink | 10 years ago
DMCA.com Protection Status