harun

Panik Atak

Takip et
11 years ago


Antidepresan Kullanımı Hakkında

İnsanlardaki en büyük sorun psikolojik hastalıkların "hastalık" gözüyle görülmemesi. Hatta öyle ki psikolojik sorun deyince insanların aklına sadece "deli","psikopat" kelimeleri geliyor. Bu düşüncenin bile ne kadar sağlıksız olduğunun farkında olmayacak kadar hastalıklı aslında çoğu insan.

 

Psikolojik hastalıklar da diğer tüm hastalıklar gibi "FİZİKSEL" hastalıklardır. Yani demem o ki psikolojik hastalıklar metafiziksel boyutta gerçekleşip bizi fiziksel dünyada etkileyen şeyler değildir. Beynimizdeki bi takım kimyasalların oranlarının değişmesi, işlevini tam gerçekleştirememesi gibi çeşitli nedenlerden kaynaklanırlar. Bu yüzden antidepresan da antibiyotik gibi bişeydir. Nasıl ki insan vücudu kimi mikroorganizmalarla kendi başına müdacedele edemediği zaman antibiyotik takviyesi yaparak hastalıktan kurtulmaya çalışır, beyin kimyasındaki bozukluğu da kendi kendine gideremediğinde antidepresan takviyesiyle düzeltmeye çalışır.

 

Belki de antidepresan ilaçların adı yüzünden bi iticiliği vardır. Zira ben de hastalığımın ilk dönemlerinde antidepresan kullandığım için kendime olan saygımı yitirmeye başlamıştım. "Ben bu kadar aciz bi adam mıyım ki ilaç sayesinde ayakta durayım?" diye hayıflanarak, bozuk olan psikolojimi düzeltmek yerine iyice bozma yoluna girdim. Yapılabilecek en büyük hata! Yaşadığım şeyin "delilik", "psikopatlık" olmadığını, bunun yalnızca grip gibi, nezle gibi bi hastalık olduğunu ve eğer bunla kendi başıma mücadele edemiyosam ilaç takviyesi almam gerektiğini kabul ederek başladı aslında tedavi sürecim.

 

Psikolojik hastalıkların diğer hastalıklardan tek farkı ise -bence- insanın muhatabının mikroorganizmalar yerine kendisinin olması. Bu yüzden antidepresan kullanmak istemeyip, kendi başına bu hastalığı tedavi etmek istemek gayet normal bi durum -yine bence tabi ki. Ama kendi başına tedavi etmek istemenin altında yatan neden "Ben aciz miyim?" şeklinde bir hayıflanmaysa kesinlikle ve kesinlikle ters etki yapacaktır zira "ben aciz miyim" düşüncesi de başlı başına bi hastalıktır. Antidepresan da sentetik bir ilaç olduğundan yan etkileri olması çok muhtemeldir. Psikoloji gibi ucu bucağı belli olmayan bir alanda da yan etkilerin neler olabileceği tahmin edilemez diye düşünmekteyim. Kendi kendine tedavi etme isteğinin altında yatan neden yan etkilerden korunmak ise, bence bir süre kontrol / gözetim altında ilaçsız tedavi denenebilir. İşler iyiye gidiyosa ne mutlu. Aynı tempoyla devam... :)

 

Bu işin tek ve kesin ilacı ise "HAYAT ENERJİSİ" bana sorarsan. Hayat enerjisine giden yol ise herşeyden keyif almaktan geçiyor. Yaşadığın şeyin bir hastalık olduğu gerçeğini kabul etmek, hem tedavi sürecini başlatıyor hem de hayattan aldığın keyifi artırıyor, üzerinde tonlar basan yükü kaldırıyor bir anda. "Şu an buradayım ve yaşıyorum!" diyebilmek kadar sağlıklı bir düşünce ve etkili bir ilaç daha görmedim.

 

Şu an buradayım ve yaşıyorum... Hem de keyif içinde... :)

 

Herkese keyifli günler dilerim arkadaşlar. Ve nolur kendinizi koyvermeyin. İçinizdeki o hayat enerjisi pınarına ulaştığınızda herşey bir anda geride kalacak :)



kullanici1199 demis ki:

yazınızı çok beğendim. Bir sürü çocuk da ilaç kullanıyor hastalıklar yüzünden. Bunun hastalık olduğunu kabul etmek şart bence de..... Harikasınız :)
Beğen (0) | Rapor | Permalink | 10 years ago
DMCA.com Protection Status