kullanici961

Takip et
10 years ago


panik atak süreci.

Ben geçen yıl 13 temmuzda cerrahi bir operasyon geçirdim.Bu geçirdiğim operasyon ilk bakışta basit gözüken bir şeydi ama ben pek de öyle düşünemedim düşünmek istemedim. Operasyon gayet iyi geçti bütün tetkikler kontroller zamanında oldu. 2 hafta sonra kalp ritmimde değişiklikler olmaya başladı.Acile gittim gerekli uygulamalar yapıldı fakat bir sorun yok sadece strese bağlı olabilir dendi pek önemsenmedi.

Aradan bi 5 ay geçti göğüs ağrısı, boğazda baskınlık hissi, mide bulantıları, sırt ağrıları,nefes darlığı,titreme hepsi her gece beni rahatsız etmeye başladı. Her gece aciller ertesi gün poliklinikler gezip durdum. Göğüs hastalıklarına gittim bana astım teşhisi kondu. Nefes alışımı kolaylaştırıcak ilaçlar kullandım belli bi süre sonra astım olduğuma inanmadım ve ilaçları kullanmayı bıraktım. Sürekli aklımda kalp krizi geçirme riski geçiyordu. Gündüz gez dolaş otur sohbet et bir sıkıntı yok fakat ne zaman akşam olsa ve eve dönsem sol güğsümün etrafında ya da göğüs kafesimin tam ortasında ağrı hissetmeye başlardım, kalp ritmim değişir, sırtım uyuşmaya başlar nefes almam güçleşir. Çok arkadaşım panik atak olduğumu hala dile getirir. Her defasında bunları yaşadığımda kendime bunu anlatmaya çalışsam da acillik olmadan doktor görmeden bu durumu değiştiremiyorum.

Bu olay daha ne kadar devam eder?

Ne zaman kendimi iyi hissederim?



Lethea demis ki:

Geçirdiğim Atrial Fibrilasyon ( kalbimin 170 - 200 arası atması ) sonrası bende de benzer bir durum oluşmuştu hocam . DIşarda kafam yoğunken sıkıntı yoktu ama çay kahve uykusuzluk vb durumların tetiklediği kalp ritmi değişmesi ( aritmia ) başgöstermeye başladı ve kendımı dınlemeye basladım . Kendımı dınledıkce vucudum adrenalın salgıladı korktu ve daha rıtımsızlestı kendımı acıllere attım senın gıbı . SOnra psikiatriye git dediler gittim bana xanax yazdılar , ben ise kötü olunca sakınlestırıcı vs almak ıstemedıgımı , ıstedıgımın kotu duruma gelmemek oldugunu anlattım ve uyusturucu olan xanaxı 2 kereden fazla kullanmadım. Sonraki süreçte madalyon psikiatri merkezinden psikilogla seanslara gitmeye basladım . Stresli bi işim vardı , evlenme yasına gelmıstım ve gelecek kaygılarım mevcutu , ne ıse yarıyacak psikolog mal mal anlatıp geliyorum derken farkında olmadan derınlerde bırıkmıs seyler oldugunu , olayın sadece yasadıgım rahatsızlık sonrasında gerceklesmedıgını sadece patlak verdıgını anladım . Şuan nasıl mıyım ? Ara sıra kalp krızı mı gecırıyorm , bu agrı farklı bı agrı dıyorum , ama yaptıgım seylerı sıralayım ,ogrenmen gereken seyler , cunku ılla hep sehırde basına gelmıyor uzun yola gıderken cevredde hastane de yok sıkı tuttuk dıyorsun , ve sosyal yasantını etkıler bu durum . Sana tavsiyelerim , 1* nefes kontrolü yapmayı ogren ( hızlı hızlı derın nefesler almak vucuttakı oksıjen oranını yukseltıp korbondıoksıt oranıını dusururu , bu da uyusukluk ve sol kol sag kol da karıncalanma ve bas donmesı yaratır ) ya 3 sn nefes tut , sakın sakın ver ya da poset yontemını ogren , bu sana baslangıcta cok ıyı gelecek ve adrenalın salgılamayı bırakacak vucudun . 2* kalp krizi bı anda gelen bı durum degil kafanın rahat olması ıcın kardıyologa gıt ve efor testı de ıste , bu sayede kalbının ne kadar saglam oldugunu gör , hastaneye gıttıgınde bısıyın cıkmıyor ama evde carpıntın var dımı ? o zaman HOLTER iste ,24 saat monıtor etsın senı , eger kalbınde sıkıntı varsa bunda cıkıyor . 3* Rahatla ve dua et , sunu unutma , ne zaman nefesının bıtıcegı belli , sen hastanede de olsan ,4 tarafı cevrılı bınada da olsan ölüm bigün gelecek her canlı ölümü tadacak , bu konuda rahat ol , akışına bırak , yarın ayagının kopcagını bılsen bugun futbol oynamaktan korkar mısın ? yoksa delı gıbı sonuna kadar tuketır mısın gucunu ? 4* Instant heart rate gıbı uygulamalar kullan ve nabzına bak , eger 70 ın altı ve ya 120 nın ustundeyse durduk yere ayaklarını kalp sevıyesınden yukarda tut ve rahatla ne kadar surecegı konusu tamamen bu dedıklerıme baglı . kendını korkutursan ılerler ve kurtulmak ınanılmaz zor hale gelir . Panık atak ınsanın kendını dınlemesınden kaynaklı , normalde cok kahve ıcsen kalbın agrır , yorulsan gogsun sıkısır , ama beynının sana oyun oynadıgını ve 3 dkka ıcınde bunun gecıcegını dusun , 4 maddeyı yap geçiyo ^^
Beğen (0) | Rapor | Permalink | 10 years ago
DMCA.com Protection Status