FAP Teşhisim ve Total Kolektomim

İsmim Meryem ve 60 yaşındayım.

 

40 yaşındayken annemin ailesinde kolon kanseri ve FAP olduğu ortaya çıktı. 51 yaşımdayken kolonumda 1-2 tane polip bulundu ve alındı. 56 yaşımdayken 5 tane polip alındı. 3 yıl sonra, 2013 Mart ayında, 1.000’den fazla polipim vardı.

 

Göğüs kanserim de var ve poliplerin sayısında ki artış ortaya çıktığında ilaç tedavisi uyguluyordum. Bu yüzden doktorumla kolon için bir tedaviye başlamayıp bekleme kararı aldık. Genetik test yaptırdım ve APC mutasyonum olduğu ortaya çıktı. MYH,BRCA1 ve BRCA2 mutasyonuna rastlanmadı.

 

Kolektomimi Ankara İbn-I Sina Hastanesi’nde yaptırma kararı aldım. Doktorum J-Poş yapılabileceğini söyledi. O ana kadar ne olduğunun farkında değildim. İnternet blogları sayesinde ne olduğunu öğrendim ve j-poş kararı aldım.

 

Şu an torbam var ve sonbaharda kapama ameliyatımı olacağım.

 

Kolon kanserini önlemk için kolonumun alındığını biliyorum fakat gayet iyi çalışan bir kolonun alınması sinirimi bozdu. FAP’ı olan insanlar arasında çok şanslı olduğumu biliyorum. Şükür ki daha erken yaşlarda bu ortaya çıkmadı ve kolon kanseri olmadan bunu öğrendik.

 

100’den fazla polipim olduğu için genetik testim FAP olduğunu söylüyor AFAP değil. Fakat doktorlar FAP’ın 60 yaşıma kadar ortaya çıkmadığına göre AFAP olduğumu söylüyor.

 

Şimdilik hikayem böyle..



kullanici2100 demis ki:

İyi günler meryem hanım şimdi nasılsınız
Beğen (0) | Rapor | Permalink | 5 years ago

özlemc demis ki:

selamlar Meryem hanım hikayenizi okudum şuan 27 yaşımdayım bende bu hastalığa 25 yaşımda yakalandım daha doğrusu 25 yaşımda öğrendim ki doktorumda bu zamana kadar neredeydin gibi bir tepki göstermişti. Bana da bu hastalık annemden gelmiş, benden 3 sene önce annemin ameliyatıyla uğraşmıştık ama onda 15 cm bağırsağın kurtulan kısmıydı yaşlara baktığımda ben 25 yaşında ameliyat oldum ama bağırsağımın tamamını kaybettim doktorum 5 cm bağlama payını yaşım genç olduğu için bıraktığını söyledi ve bu kısmı korumamız gerektiği için kemoterapi göreceğimi söylemişti. doktorum ne derse onu yaptım. 1 sene sonunda torbam kapandı ve üzerinden 2 sene geçti rahatsız eden tuvalet problemleri oluyor ama her şey için şükürler olsun. bende bu konuyu araştırıyorum şu sıralar bu sorunu nasıl en aza indirgeyebilirim diye. Yediklerimiz çok etkiliyor bu durumu. Paylaşmak istedim insan kendini anlayabilecek insan arıyor hayatta. Size de çok çok geçmiş olsun Allah'ın izniyle hayırlısı neyse o olur hakkımızda hayırlısı...
Beğen (0) | Rapor | Permalink | 10 years ago
DMCA.com Protection Status