FAP, Total Kolektomi ve J-Poş

1 sene öncesine geri gidersek eğer FAP ve kolon kansri teşhisim konmuştu. Kanser kelimesi tek başına oldukça korkutucu bir kelime. O yüzden fazla düşünmemeye zorlardım kendimi.  Hiçbirşey olmamış gibi yaşamaya devam ettim.

 

Bir süre sonra ne olacağını bilmeden ameliyat için hastaneye gittim. Kanser kolonumun içinde ne olduğunu göremeyecek kadar büyüktü. Uyandığımda kolonumun bir kısmını ya da hepsini kaybedecektim. Cerrahımın çok iyi olduğunu ve benim için en iyi kararı vereceğini bilerek ameliyata girdim. Uyandığımda en kötüsüydü. Kolonum poliplerle dolu olduğundan bütün kolonum ve rektumum alınmıştı.

Bir süre stoma adı verilen mide duvarına bağlı ince bağırsak ve buna bağlı bir torba ile yaşadım. Cerrahımın çok iyi olduğunu söylemiştim. İnce bağırsağımdan bir j-poş yapmış ve ileride kapama ameliyatı olarak stomam kapanacak. Bunu bilerek yaşamak beni oldukça rahatlatmıştı.

Kanser diğer organlarıma sıçramamış. 6 aylık bir kemo tedavisi gördüm. 6 ay çok çabuk geçti. Bir sonraki adım güçlenerek kapama ameliyatımı olmaktı ve bu süre de çok çabuk geçti.

Kapama ameliyatımı oldum. Şu an tuvalette biraz acı yaşasamda doktorum j-poşun 1 senelik bir genişleme ve vücudun buna alışma süresi olacağını söylüyor. Şu an çok mutluyum. 



kullanici1116 demis ki:

Öncelikle çok geçmiş olsun,Gaz sancılarınız ve tuvalete çıkma durumunuz ne kadar zaman düzeldi? Babam da da aynı durum söz konusu rektum caydı.8 ay torbayla kaldı.1 ay önce kapama ameliyatı oldu.Gaz sıkıntısı var ve tuvalete çok çıkıyor ve çıkarkende çok sıkıntıları var.Biraz bilgi alabilirsem çok memnun olurum.
Beğen (0) | Rapor | Permalink | 10 years ago

özlemc demis ki:

slm yazınızı okudum ve bende sizin durumunuzdayım aynı şeyleri yaşamışız ama ben 2010 senesinde ameliyat oldum 2011 de torbam kapandı. sizinki zannediyorum daha yeni bu konuda özel olarak konuşabilirsek bilgi paylaşımlarında bulunabiliriz.
Beğen (0) | Rapor | Permalink | 10 years ago
DMCA.com Protection Status