Korku ve Endişe Dolu Ertelenen 9 Yıl Sonrası FAP (Familial Polip) ve Total Kolektomi Ameliyatım... 1. Bölüm

Herkese Selamlar,

Ameliyat öncesi, hastane süreci ve ameliyat sonrasını sizlerle paylaşmak istiyorum. Umarım benim gibi endişeli insanlara katkı sağlamış olurum. :)

     Evet.. Ameliyatımı yıllardır korku ve endişelerimden dolayı bilinçsizce hayati risklerin farkında olmadan hep öteleyip erteledim. Çünkü hep önümde ailemde kötü örnekleri vardı. Onlar gibi olmak, ameliyat sonrası haftalarca süren hastanede yatış süreci ve sonrasında saatlerce tuvalet maceraları beni benden alıyordu. 

       Geçtiğimiz son iki yıl içerisinde kolon içerisindeki poliplerim aşırı büyüyüp tıkandığı için aşırı biçimde kan kaybediyordum. Düzgün beslenemediğim için vitamin ve mineral kaybım olduğundan ve tıkanmalardan ötürü kramplar ve ağrılarla dolu geçti. Günlerce yemek yemediğimi biliyorum. Aşırı yorgunluk, sürekli uyku hali, onlarca kez wc, dayanılmaz kramplar, sancı ve ağrılar... Sosyal hayatımın bittiğinin, hayatımı ertelediğimin farkında olmadan geçen yıllar.. Hatırladıkça kendime kızıyorum...!!!

       Ailemin ve kuzenimin yoğun baskılarından ötürü hızlıca tetkiklerimi yaptırmaya başladım. İnternette hastalığım hakkında bilgi sahibi olmaya çalışırken eniyihekim sitesinde Prof. Dr. Hakan Yanar için hastalarının yaptığı yorumlar dikkatimi çekti. Kısa hikayemi yazarak umutsuzca mail attım. Aynı akşam mailime yanıt verdi ve sonraki gün sonra görüşmek için hastaneye gittim. Genç, dinamik, güler yüzlü tavrı ve pozitif enerjisi ile daha önce görüştüğüm 3 cerrahtan farklı bir yaklaşım ile emin ellerde olduğumu, iyi olacağımı hissettim. Tüm tahlillerim yeniden yaparak 07.09.2014 tarihinde ameliyata girdim. 

Uzun olmaması açısından ameliyat ve hastane sürecini 2. Bölüm adlı başlıkta paylaşacağım. Okuduğunuz için teşekkürler. Sağlıklı günler.. :)



ailud demis ki:

nerde ikinci yazın göremedim ? Yalnız araştırdıgım kadarıyla kesnlıkle ıstanbulda yasayan varsa cerrahparaşa ameliyat olsun ciddi manada tanıstıgım 4 5 kısı var ameliyat olan cok iyiler şuan hatta 2 kişi 1975 de ameliyat olmus yaklasık 40 seneye yakındır cok guzel hayatlarının oldugunu hatta ameliyatın 1 yılından sonra normal hayatlarına döndüklerni anlatıyorlar umarım ameliyat olacak arkadaslarımında böyle güzel geçer
Beğen (0) | Rapor | Permalink | 9 years ago

Evrim Aşkınoğlu demis ki:

Merhaba, Öncelikle çok geçmiş olsun. Umarım çok daha iyisinizdir. Yazınızın 2. bölümünü bulamadım o yüzden buradan sormak istedim :) Ameliyatınızı çapa'da mı oldunuz acaba ? Hakan bey'in çok iyi bir dr olduğunu duyduk ancak çapa'da ameliyat olma konusunda kararsızız. Fikrinizi alabilirsem çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
Beğen (0) | Rapor | Permalink | 9 years ago

Gökhan Bakşi demis ki:

Ameliyat tarihimde bir yazım hatası olmuş. 09.07.2014 tür.
Beğen (0) | Rapor | Permalink | 10 years ago
DMCA.com Protection Status