Darren Fletcher ameliyat sonrası sahalara döndü

Futbolu takip edenler hatırlayacaktır. Manchester United’da Darren Fletcher adında bir futbolcu vardı hatırlar mısınız? 27 yaşındayken neden birden bire sahalardan kayboldu?

Darren Fletcher’a 27 yaşındayken Ülseratif Kolit teşhisi kondu ve ardından ameliyat olması gerekti. Ülseratif Kolit kalın bağırsağınızda meydana gelen bir rahatsızlık ve sindirim sisteminizi bozduğundan sık sık tuvalete gitme ihtiyacı hissedersiniz, kilo verirsiniz ve bitkin düşersiniz. İlaç tedavisi ile iyileşemezseniz ameliyat olmanız gerekir.

Darren Fletcher iyileşme sürecini tamamladı ve 30 yaşında Manchester United ve İskoçya milli takımına geri döndü. Şimdi ise teşhisi ilk konduğu zaman ne kadar utandığından ve durumunu takım arkadaşlarından gerçeği gizlediğinden pişman. Onun sözleriyle devam edelim.

“Teşhisimin ilk konduğu zamanı çok iyi hatırlıyorum, oldukça bezgindim.”

“Geriye dönüp baktığımda bu hastalık için çok erkendi, profesyonel futbolcuydum, Premier Lig’de Manchester United için oynuyordum, kendimi dünyanın tepesinde zannediyordum, dokunulmazdım.”

“Teşhisleri konduğunda insanların bu hastalığı ciddye almalarını istiyorum. Hayatları üzerinde büyük etkisi olabiliyor.”

“Belirtiler başladığında hayatımı ve kariyerimi pek fazla etkilememişti.”

“2010’a geldiğimizde ise belirtiler ciddileşmeye başladı ve şu anda kariyerime ve hayatıma devam etmemi sağlayan bir dizi ameliyat olmak zorunda kaldım.”

“En önemli şey farkındalık. 2011 ve 2012 yıllarında sessiz kaldım bana göre Ülseratif Kolit’in etkileri toplumla paylaşamayacağınız şeylerdi.Ailem ve yakın arkadaşlarım biliyordu fakat kulüptekilerden hiçbirine söylememiştim.”

“Neden antremanlara katılmadığımı, hasta göründüğümü ve tuvalete koşturduğumu sorduklarında cevap vermekte oldukça zorlanıyordum. Hikaye uydurmak ve insanların yüzüne yalan söylemek çok yorucuydu.”

“Ne zamanki durumumu herkesle paylaşmaya başladım, üzerimdeki yük kayboldu, rahatladım. Yaptığım en iyi şeydi. Hala belirtiler devam etse de paylaşmak bana çok yardımcı oldu.”

“Taraftarlar, takım arkadaşlarım, teknik direktörüm için çok endişeleniyordum fakat doğrusunu söylemek gerekirse herkes harikaydı. Hepsi bana oldukça saygılı davrandı, durumumu anlayışla karşıladı.”

“Takım arkadaşlarım benim için önemli olan bir şeyin farkındalığı artırmak için yardımcı olmaya başladılar.

“Annelerden, babalardan ve çocuklardan artık hastalıklarını saklamadıklarını, okula rahatça gidebildiklerini anlatan teşekkür mektupları aldım. Hepsi “Darren Fletcher ben de aynı hastalıktan var ve sayende ben de artık hiçbir şeyi saklamıyorum diyorlardı.”

“Paylaşmak onların hayatını daha da kolaylaştırmıştı. Paylaşmanın insana ne kadar yardımcı olduğunun bir kanıtıydı.”

İngiltere Rugby Takımı oyuncusu Lewis Moody’de aynı hastalıktan müzdarip. O da Darren Fletcher ve kendi durumu hakkında şunları söylemiş.

“Darren’ın sahalara dönmesiyle yarattığı etki benim için oldukça pozitif.”

“2005 yılında teşhisim konduğunda doktorlarım ömür boyu ilaç kullanmam gerektiğini ve bu hastalıktan kurtuluşun olmadığını söylemişlerdi. Oldukça korkutucu bir haberdi bu.”

“Hayatıma etkisine gelince, bazen tuvalete 2-3 metre uzakta olmak bile yetişmek için çok uzak olabiliyor.”

“Antremanlarımı yaptığım yere 40 dakika uzakta oturuyordum ve rotamı iyi planlamam gerekiyordu çünkü Ülseratif Kolit demek arabanızı 10-11 kere tuvalet bulmak için durdurmanız anlamına geliyor.”

“3 yıl boyunca hastalığımı sakladım ama daha sonra koça ve takım arkadaşlarıma anlatmaya karar verdim. Artık başetmesi daha kolay”

Fletcher ve Moody 27 Mart’ta Old Trafford’da Crohn ve Kolit Hastalığı fakındalığı için bir gala yemeği vererek hasta derneklerine bağış toplayacaklar.

Kaynak: http://www.mirror.co.uk/sport/football/news/manchester-uniteds-darren-fletcher-difficulty-3114533

Ayrıca paylaşımı için Mehmet Asi'ye teşekkürler



av_fat demis ki:

Gokhan nolur ya lutfen bilgilendir bizi ya en iyi sen anlarsin bizi ben 2 yildir ulseratif kolit hastasiyim 500 mg salofalk tablet bide salofalk fitil kullaniyorum bilaci duzenli kullandigimda hicbir sikayetim kalmiyo ama salofalk tablet bobrekleti bitiriyomus bunu duyuncada ilaclari birakiyorum cok korkuyorum bobreklerime bisey olucak diye birakincada bu sefer kan geliyo bence bu isin sonu yok omur boyu ilac kullanacagima hayatimi kisitlayacagima bunalima depresyona girecegime ameliyat olurum daha iyi abi bu ne ya cekilirmi ilaclar en sonunda karaciger bobrek iflas edecek ulseratif kolitten degil organ yetmezliginden gitcez neymis efendim 5 kere wcye cikiyomussun abi cikayim ne varki ya simdi organim zarar goruyo kanim gidiyo zapzayifim ne yiyebiliyorum ne icebiliyorum zaten yari olu gibiyim ameliyattada olursem cok ta tinn
Beğen (0) | Rapor | Permalink | 9 years ago

ailud demis ki:

GÖKHAN BURALARDA MISIN sana ulasmam gerekıyor belkı görürsün anlatmıssın amelıyat sonrası durumunu şuan nasılsın? gunde kac kez wc gıdıyorsun genel anlamda durumla ılgılı bılgı verır mısın tesekkur ederım sımdıden
Beğen (1) | Rapor | Permalink | 9 years ago
DMCA.com Protection Status