assurdo

Siğil

Takip et
11 years ago


Evde Siğil Nasıl tedavi Edilir?

Sağ elimin serçe parmağında yaklaşık 1 senedir büyüyen bir siğilim vardı. Bundan 5-6 sene önce de işaret parmağımda çıktığından tedavisi konusunda az çok tecrübeliydim.

 

 

6 sene önce gittiğim dermatoloji uzmanım ilk önce azot tedavisi uygulamış, başarılı olmayınca koter ile yakmıştı siğili. Bu yüzden azot tedavisini(kriyoterapi-dondurma) kendim uygulamak istedim. Eczaneye giderek kriyoterapili siğil tedavisi kiti aldım.

 

 

Bu kitte sıvı azot içeren bir sprey, azotu emdireceğiniz süngerler ve süngeri tutan plastik bir tutacak var. Spreyi süngere 3sn kadar tutup biraz bekliyorsunuz ve siğile bastırıyorsunuz. Siğil yavaş yavaş donmaya başlıyor ve bir yanma hissi veriyor. Yanma hissine dayanabildiğiniz kadar dayandıktan sonra süngeri çekiyorsunuz. Donarak renk değiştiren sigil yavaş yavaş eski rengine geliyor ama siğili büyüten hücreler donarak ölüyor. 



sigil nedir tedavisi nasil gecer
 

Başlarda süngeri spreye tuttuktan sonra prospektüse uyarak 20 saniye bekleyip siğile bastırdım ve 3-4 denemeden sonra bir işe yaramadı. Daha sonra 5 saniye bekledikten sonra siğile bastırdım ve 2 deneme sonra yukarıda gördüğünüz gibi siğil yok oldu.

 

Son haline gelmesi yaklaşık 1 ay sürdü. 

 

Eczanenizden kriyoterapi kiti alarak siz de kolayca uygulayabilirsiniz.

 



Deniz demis ki:

Benimde oglumun bacaginda ,dizkapaginda vardi ve kocakari ilaci olan olmamis incirin sütünü sürdük. Biraz yakti ve o zamanlar kücük oldugundan vede aci esigi düsük oldugundan biraz zorlandik ama sonucta yok oldu ve bir daha da cikmadi.
Beğen (1) | Rapor | Permalink | 10 years ago
DMCA.com Protection Status