assurdo

Stres

Takip et
11 years ago


Stres ile Nasıl Başa Çıkılır?

Stresin negatif etkilerini azaltmanın tek yolu stresi azaltmaktır. Hayatınızda stres yaratan kaynakları bularak onları hayatınızdan çıkarmalı veya strese sebep olan nedenlerini azaltmalısınız. Hayatımızda sadece nefret ettiğimiz şeylerin stress yaptığını düşünmeyin, stress olumlu gelişmeler sonucu da oluşabilir. Evlenmek, bebek sahibi olmak, terfi almak, tatile çıkmak da günde 9 saat çalışmak kadar stresli olabilir.

 

 

Stresi azaltmak için:

 

1.Kendinize zaman ayırın: Haftada 3 kere spora gidin, yoga yapın, bisiklet sürün veya 1 saatinizi kitap okuyarak geçirin. Kafanızı boşaltmak için kendinize zaman ayırın.

 

2.İşlerinizi ileriye atmayı bırakın: İşlerinizi erteleyebilirsiniz fakat onlar hakkında endişelenmeyi bırakamazsınız.

 

3.Not edin: Eğer unutmak sizde stress sebebi oluyorsa, önemli şeyleri her zaman not edin.

 

4.Daha iyi beslenin: İyi bir diyet uygularsanız vücudunuz stresten daha az etkilenir.

 

5.Ailenizle zaman geçirin: Günde en az 1 kere ailenizle veya arkadaşınızla evde yapılmış yemek yiyin.

 

6.Paylaşın: Endişelerinizi içinize atmak stress sebebidir. Onları başkalarıyla paylaşın.

 

7.Öncelik sırası yapın: Hayatınızda neyin önemli olup neyin olmadığını belirleyin. Neyi hayatınızdan çıkarabileceğinizi bilin. Enerjinizi hayatınızda farklılık yaratabilecek şeylere harcayın.

 

8.Bazı rutinleriniz olsun: Bazı rutinleriniz olursa sırada neyin geleceğine kafa yormanız gerekmez, bir zaman sonra doğal gelir.

 

9.Engelleri olgunlukla karşılayın: Bazı ritüelleriniz sizing dışında gelişen olaylar sonucu etkileniyorsa sert tepki vermeyin. Değişen durumlara ayak uydurmaya çalışın.

 

10.Hayır demeyi veya ayrılmayı bilin: Bir ilişkiye, işe veya aktiviteye ne kadar çaba harcamanız gerektiğini bilin ve çizgiyi geçtiğinizde oradan ayrılın ve arkanıza bakmayın. Saat 6’da eve mi gideceksiniz, gidin. 6 ay sonunda ilişkiniz keyif vermiyor mu, ayrılın.

 

 

11.Kendinizi tanıyın: Sizde neyin stres sebebi olduğunu bilin. Ne zaman kötü hissettiğinizi ve sebebini ortaya çıkarın. Gereksiz yarışma içine girmeyin. Sosyal medyada sizi geren kişileri takip etmeyin.

 

12.Aşık olun: İlişkiler oluşturun ve kendinizi paylaşın.



Peki siz stresle baş etmek için neler yapıyorsunuz?



av_fat demis ki:

Çok teşekkürler çok faydalı bilgiler paylaşmışsınız bu manada değerlisiniz benim için
Beğen (0) | Rapor | Permalink | 10 years ago
DMCA.com Protection Status