Melda

Takip et
11 years ago


5 senelik MS Hikayem

Semptomları ilk yaşadığımda ki korkumu anlatamam. Doktorum beni muayene ettikten sonra lomber ponksiyon testi istediğinde korkum daha da arttı. Ama bu korku yersizmiş.

 

Hemşire olduğum için lomber ponksiyon olan hastaları görür ve beni bu durum ürkütürdü. Masada yatmış doktorumu beklerken kafamdan türlü türlü korku hikayeleri geçiyordu.

Ne yalan söyleyeyim hiçbirşey hissetmedim. Doktorumun eli çok yumuşakmış ve bir denemede halletti. İşlem toplam 10 dakika sürdü.

 

Giyinmem söylendi ve beni bekleme odasına aldılar. Ailemde benimle beraberdi. Onların desteği ile endişem ve paniğim azalmıştı.

 

Bir süre sonra doktorum gelerek testlerin ve MR sonuçlarının MS’e işaret ettiğini söyledi. Daha önce MS olabileceğimi düşünerek biraz araştırma yapmıştım. Kafamda bütün olabilecek yan etkiler dolaşmaya başladı. Sonra kendi kendime, MS sonlandırılamasa da tedavi edilebilir bir hastalık  demeye başladığımı hatırlıyorum.

 

Sonra ne yapmam gerekli diye düşünmeye başladım. İlaç tedavisi belliydi. Yalnız kendime iğne ile enjekte etem gerekliydi. Diyabetikler yapabiliyorsa ben de yapabilirim dedim.  Yine de teşhisin ilk gün şokuyla çok fazla ağladım. Daha sonra evimize geldik.

 

Aynı akşam arkadaşlarım beni ziyarete gelmişlerdi. Annem çağırmış. Saatlerce beni eğlendirmeye çalışarak destek oldular. Hepsine çok teşekkür ederim. Yanınızda destek olacak birilerinin olması çok önemli.

 

Teşhisim konulalı 5 sene oldu. Yaptığım araştırmalarda bu hastalığın hep kötü tarafları aklımda kalmış onu farkettim. Tüm o korkular oldukça gereksiz. Şu an tamamiyle sağlıklıyım ve bu süre içerisinde bir atak geçirmedim. Düzenli olarak spor yapıyorum, diyetime uygun yemekler yiyorum ve stressiz yaşamaya çalışıyorum.

Omuriliğimde bir sorun olabilir ama hergünü yaşayarak anın keyfine varıyorum. Bu hastalıkla normal hayatınıza devam edebilirsiniz. Hepinize geçmiş olsun.



kullanici2024 demis ki:

Merhaba ben bilinçaltı terapistim. İsmim Fadime COŞKUN. Hala mesajlarınıza bakıyormusunuz bilmiyorum. Hastalıklarla ilgili bilinçaltı çalışma yapıyorum. 11 yıllık MS hastası danışanımızda MS i bitirdik. Şuan 2 MS danışanım var. Biri 26 yıldır MS ve diğeri 8 yıllık MS. Tüm hastalıklar bilinçaltı kaynaklıdır. Pek çok hastalıkta sonuç aldık. Lütfen bana ulaşın. 0555 730 65 37
Beğen (0) | Rapor | Permalink | 6 years ago

arzu demis ki:

Merhaba Melda. Ben de MS hastasıyım ve oldukça umutsuzum. Sağlıklı hiçbirşeyi yiyemiyorum. Senin diyetinde neler var yazabilir misin? Ne yiyerek besleniyorsun? Cevap verirsen çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
Beğen (0) | Rapor | Permalink | 11 years ago

Melda demis ki:

Merhaba Arzu. Umutsuzluğa kapılma sakın. Neden sağlıklı yiyecekleri yiyemiyorsun ? Benim diyetimde et,işlenmiş et(salam sucuk sosis), yumurta sarısı, süt ürünleri, cips, çikolata yok. Genellikle sebze ağırlıklı besleniyorum. Sen neler yiyorsun?
Beğen (1)Rapor | Permalink | 11 years ago

Nazli demis ki:

Oldukça ilham verici bir yazı olmuş. MS ile baş edebilen insan sayısı oldukça fazla. Geleceğin çok parlak olsun.
Beğen (0) | Rapor | Permalink | 11 years ago
DMCA.com Protection Status