kullanici1852

Kolit

Takip et
6 years ago


ÜLSERATİF KOLİT

Buraya bunu biraz içimi dökmek ve bu hastalığı yaşıyanların önerilerini dinlemek için yazıyorum 1 buçuk ay önce bana Ülseratif Kolit teşhisi kondu ilk başlarda pek önemsemedim bağırsağın girişinde çok küçük biyerde dediler ve sadece asacol lavman verdiler ilk 20 gün iyi geldi ama daha sonra dışkıda kan şikayetim artarak devam etti halada devam ediyor ve dizlerimde hiç geçmeyen bir ağrı var Moralim altüst oldu kendimi toplumdan soyutladım resmen bunalımdayım ve sürekli düşünüyorum 18 gün sonra kontrolüm var asacolu 18 gün daha kullanmalımıyım yoksa hemenmi doktora gitmeliyim bu hastalığı yaşayanlar aşamalarını anlatırsa çok sevinirim psikolojik olarak zor bir süreçten geçiyorum yaşım 21 yaşın bir önemi varmı hastalıkta bilmiyorum bazıları bağırsaklarını aldırmış bende acaba hemen ilaç tedavisine devam etmeden bağırsağın hasta kısmını yol yakınken aldırmalımıyım LÜTFEN BİRİ YARDIMCI OLSUN KAFAM YÜZLERCE CAVAPSIZ SORUYLA DOLU... 



kullanici2168 demis ki:

Öncelikle çok geçmiş olsun, yaşınız çok küçük ben de 5 senedir ÜK hastasıyım, 27 yaşımda başladı. Sizin pankolit olmadığı için çok daha kolay kontrol altına alınacaktır, lütfen moralinizi bozmayın. Ben çok fazla yöntem denedim, doktora gittim, en son fekal transplantasyon yaptıracağım. Haftaya gerçekleşecek eğer fayda görürsem yazarım. ben pankolit olduğum için çok ağır yaşıyorum atakları ki ona rağmen baskılanabiliyor ilaç ve gerekirse kortizonla, bunun bir çaresi bulunacaktır doktorlarınhayat boyu hastasın çok kötüsün demesine bakmayın. sizin yaşadığınızı ve çok daha fazlasını yaşamış biri olarak söylüyorum, hastanede yattığım dönemde bir daha ayağa kalkamayacağım sanmıştım.
Beğen (0) | Rapor | Permalink | 5 years ago

kullanici1799 demis ki:

sana sadece lavman veren doktora bir daha gitme.. normalde salofalk tablet ort: 6 adet/ gün, imuran 1-3 arası gün ve ilave lavman verirler.. bendekide senin tarif ettiğin gibiydi... Ahmet hocaya gidip nakil olurum da sanma öyle.. çok giden var.. çok nadir nakil olan var.. bunla yaşamayı öğrenmek lazım. beslenme çok çok önemli.. taş devri diyetin okumaya çalış..
Beğen (0) | Rapor | Permalink | 6 years ago

kullanici1852 demis ki:

Alper bey bir sorum olucak alevlenmeyimi durduruyor yoksa hastalığı tamamen iyileştiriyormu ve bu tedaviyi kaç sefer tekrar etmemiz gerekiyor yazdıklarınız benim için umut oldu çok Teşekkür Ederim bu sorumuda cevaplarsanız beni çok sevindirirsiniz.
Beğen (0) | Rapor | Permalink | 6 years ago

kullanici1357 demis ki:

geçmiş olsun ben 16 sene bu hastalıkla yaşayan biri olarak bu hastalığın hafife alınmayacağını bilmeni isterim.bu yazıda gözünü korkutmasın.anladığım kadarıyla hastalığın başındasın.hastalığı atlatmak için ilaçlara ara vermemeni ve perhize dikkat etmeni tavsiye ederim.ilacı bıraktığın anda bu yaraların barsak içinde uzayıp gideceğini bil.bende çıkışta 10 cm başlayan yaralar ilacı ara ara bıraktığımda 40 cm ye ulaştı.sağlıklı yiyecekler ve kaliteli yaşama bak.
Beğen (1) | Rapor | Permalink | 6 years ago

Alper Barto demis ki:

öncelikle çok geçmiş olsun. 21 yaş çok erken değil maalesef çocuk hastalar bile var. ben 38 yaşındayım ve 2012den beri hastayım. Konu ile ilgili Fekal transplantasyon diye bir uygulama var. GATA Ankara' da yapılıyor ve yapan kişi Prof. Dr. Ahmet Uygun. Kendisine gidip muayene olun ve uygulamayı yaptırmak istediğinizi söyleyin. Ne kadar erken o kadar iyi sizin için. Muhakkak ilgilenecektir. Kendisinden randevu almanızı öneririm. Bu uygulama mart ayında bana yapıldı ve şu an iyiyim. Kalın bağırsağımı aldırmaktan kurtuldum ve kanamam durdu. Son 6 aydır her ay tahlil yaptırıyorum ve tahlillerim temiz. Size tavsiyem Ahmet hocayı bulun ve muayene olun. www.ahmetuygun.com sitesinden tün detayları inceleyebilirsiniz. Çok geçmiş olsun.
Beğen (1) | Rapor | Permalink | 6 years ago
DMCA.com Protection Status