kullanici4290

Kolit

Takip et
2 years ago


Ülseratif Kolit İçin İlikli Kemik Suyu ve Gaps Diyeti

Herkese merhaba,

Denediğim ve faydasını daha ilk haftada gördüğüm Gaps Diyeti'nden bahsetmek istiyorum. Diyetısyen kontrolunde yapıyorum dıyetı ve ayrıca doktorum da onayladı. Belki sizlere de faydası olur diye paylaşmak istedim.

Öncelikle;  şekerler,tüm tahıllar buna pirinç de dahil, gluten, meyveler, kavrulmuş kuruyemişler, süt ve süt ürünleri, yumurtayı tamamen kestik. Tüketilen gıdaların tümü organık olursa daha ıyı ama bu kişinin tercihine kalmış.

Çok olgunlaşmış avokado, çiğ fındık, ceviz, kırmızı et, beyaz et, ilikli kemik suyuna sebze çorbaları tüketiyorum. Özellikle ilikli kemik suyunun bağırsağı onarmak gibi bir rolü var. Hasarlı kısımları adeta bir jel gibi kaplıyor. Evde kendiniz yaparsanız daha iyi fakat ben tamamen organik olan, katkısız bir markanın şişelenmiş olanlarını alıyorum.

Gaps diyetini tüm ayrıntıları ile anlatan kitabı da mutlaka okumanızı öneririm. Ben şuan çok sıkı yapıyorum diyeti ama bilmeyenler için şunu söyleyebilirim hiç korkulacak bir diyet değil, yasaklı olmayan yiyecek ve içecek listesini çok uzun :) aslında sağlıklı olan her şeye izin var aşama aşama tabi, kitap da çok da guzel tarıfler var. 

Herkesin bünyesi çok farklı, kimisine dokunan şey başkasına dokunmuyor. Bu durumu da bildiğim için sadece şu amaçla yazıyorum; ben faydasını gördüm, belki doktorunuza ya da diyetisyeninize sorarak, onların da görüşlerini alarak sizler de denemek istersiniz.

Herkese sağlık dilerim. 


DMCA.com Protection Status