Alper S.

Kolit

Takip et
8 years ago


Ülseratif Kolit ile 1,5 Yıl

Sayın Arkadaşlar,

Daha önceden de atak dönemleri geçirdim, hatta bazıları çok ağır geçti, 1 ay yataktan çıkamadığım da olmuştu. Ama ülseratif kolitin düzenli olarak hayatıma girmesi yaklaşık 1,5 sene oldu. Başlarda, yine bir zaman sürer, sonra normale dönerim diye düşünüyordum ama öyle olmadı. Rahatsızlığım gün geçtikçe azalmak yerine şiddetlenerek devam etti. Önce sağlık ocağına gittim. Birkaç antibiyotik yazdı. Onları kullanınca sancılarım sanki biraz azalıyordu ama günde iki-üç tablet almak beni de bitiriyordu. Üstelik çalışıyordum, akşamları adım atmakta dahi zorlanıyordum. Bir iki ay böyle gitti, baktım olacak gibi değil, devlet hastanesine gitmeye karar verdim. Doktor, kolit şüphesiyle kolonoskopi olmamı istedi. Kolonoskopi için sıra almak istediğimde de "tüm randevular dolu, haftaya gel" dediler. Haftaya gittim, yine aynı şeyi söylediler. Bu arada, bu süreçte ettiğim küfrü başka zaman etmedim herhalde. Erken teşhis hayat kurtarır, falan filan diye geyik yapıyorlar, ben teşhis olmak için haftalarca aynı hastaneye gittim geldim, olamadım. En sonunda özel bir görüntüleme merkezine gittim ve kolonoskopi oldum. Bana "kesin değil ama muhtemelen kolitsin" dediler. Bu raporla tekrar devlet hastanesine gittim. Bana salofalk lavman ve asacol tablet yazdı doktor. Son 10 aydır bu ilaçları kullanıyorum, tabii bulabildiğim ölçüde..

Salofalk lavman 1 hafta düzenli kullanımdan sonra etkisini gösterdi, 2. haftasında ise artık ülseratif kolit hayatımın 1 numaralı gündem maddesi olmaktan çıkmıştı. Hastalığım etkileri %10-15'lere kadar düştü. Ama benim durumumdaki herkes bilir ki, salofalk lavman piyasada zor bulunan bir ilaçtır. Peşin parayla dahi olsa istediğin zaman istediğin kadar bulamazsın. Çok ezcane dolaştım, ilaç depolarını aradım. Salofalkın türkiye dispritörüyle görüştüm defalarca.. Salofalk bulamadığım zamanlarda, muadil ilaç diye asacol lavman verdi eczacım.. Almaz olaydım... Asacol lavman kullanma ile kullanmama arasında hemen hemen hiçbir fark olmuyor diyebilirim. Bu da salofalk ile aynı fiyat, aynı etken madde.. Ama hiçbir faydası olmuyor işte...Ayırca, asacol tablet de hiçbir halta yaramadı. Salofalk bulamadığım zamanlarda sadece asacol tabletle idare etmeye çalışmıştım ama onun da hiçbir faydası olmamıştı. Asacol lavman ve tablet işe yaramayınca, yine salofalk lavmanın aradım. Son günlerde salofalk kullanıyorum ama hala tam olarak toparlayamadım. Ama salofalk lavmana güveniyorum, düzenli kullanımda 1 hafta-10 gün gibi bir sürede rahatsızlığı ciddi oranda düşürür diye umuyorum. 

Ben neden buradayım ve bunları yazdım. Birincisi, 1,5 senedir bunları birkaç kişi hariç hiçkimseye anlatmadım, dertleşmedim. Bazen canım çok sıkılıyor, kendimi çok yanlız hissediyorum. İkincisi de, ne zaman "kolite ne iyi gelir" diye aratsam bu site çıkıyor. Burada yazılanları okuyorum, ben de yazayım, dertleşeyim istedim. Salofalkı düzenli olarak kullanabildiğim dönem hariç, son 1,5 senemde arkadaşlarımdan çok uzaklaştım, sosyal hayat denen şeyim kalmadı. Ne zaman bir organizasyon yapılıyor olsa ben hastalığım yüzünden dahil olamadım.

Yediklerime içtiklerime de çok dikkat edemiyorum doğrusu. Kola, gazoz, soda gibi gazlı içeceklerden hep uzak duruyorum, aşırı acı, baharatlı veya yağlı şeyleri yememeye çalışıyorum. Bunların dışında bir diyetim yok. Sizin düzenli olarak yediğiniz ve iyi gelen şeyler var mı? Karışım şeklinde falan değil de, alıp yemelik şeyleri merak ediyorum, bekar adamım ben, karışımları beceremem :)

Size benim bulduğum bir dokümanı paylaşayım: https://www.docdroid.net/zVWmusO/kolit.pdf.html



kullanici2107 demis ki:

25 yaşında ülseratif kolit hastasıyım babamda da aynı rahatsızlık var zaten genetik geçişliliği çok yüksek bir rahatsızlık 5 sene önce 20 yaşındayken tanısı kondu o günden sonra hayat konforumda düşüş yaşıyorum siz de ülseratif kolite yakalandıysanız yanlız değilsiniz yaşadığınız bir çok şeyi hepimiz yaşıyoruz moralinizi yüksek tutun
Beğen (1) | Rapor | Permalink | 5 years ago

kullanici2085 demis ki:

Merhaba ülseratif kolit'e en iyi gelen ilaç Betnesol 7x100 0.5mg lavman. Yurtdışından getirtebiliyorsunuz. Herkese tavsiye ederim. Babam için kullandık ve geçti. Allah herkese şifalar nasip etsin.
Beğen (2) | Rapor | Permalink | 5 years ago

kullanici1972 demis ki:

Akrep_100 merhaba.Bendede asiri gaz,isal,cok sulu ve cok gazli diski vardi.Tahminen 10 gun once.Bu durumdan once her gun sabahlari 1 adet probex mide koruyucu 10 15 dakika sonrada 3 adet asacol,aksamlari 2 adet yemekten once asacol kullandim.Buna ragmen son gunlerde diskida cok kanama oluyordu.Bu kanamayi kesmek icin bir bardak kaynamis suyun icine zencefilin icini bicakla 10 gram kadar(toz) halinde kaynamis su icine atiyorum.10-12 dakika demlendikten sonra bir badak icine suzun ilik kivamina gelince icine bir miktar suzme bal katarak iciniz.Bunu sabah,aksam yaparsaniz cok iyi olur.Ve benim yukarda yazdiklarimin hepsi bir gunde gecer.Koydugunuz bali iyice karistirin.Asofalk piyasada olmadigi icin,su anda ben sabah 3 adet ac karina,aksam 2 adet asacol kullaniyorum.Ve her gunde bir defa zencefil bal karisimini aksan yatmadan bir saat falan iciyorum.Su andada Allah’a sukurler iyiyim.Bu yazdigim cok onemli.Hepinize cok gecmis olsun.
Beğen (0) | Rapor | Permalink | 6 years ago

kullanici1931 demis ki:

bana bir önerisi olan yokmu bu asakol ü nasıl kullanacağız faydası olurmu asakol iyimi ağrım günde bağzen 1 yada 2 kere geliyor yemek yemessem 1 yersem bağzen artıyor ama fazla deyil wc ye cıkmaktan anam ağladı bir ara wc de öleceğim diyrdum bu ilacı kullanan yokmu ....facem ilyas öztürk gebze yazdımı cıkıyor....yeter artık
Beğen (0) | Rapor | Permalink | 6 years ago

kullanici1921 demis ki:

Selamlar. ülseratif kolit için doktorumuz yurtdışından Betnesol lavement 7x100 0.5mg lavman tavsiye etti. Bu hastalığın en iyi cevap verdiği ilaç buymuş. Yurtdışından tanıdıklarımızdan istedik. Normalde salofalk lavmanda kullanıyoruz. Asacol muadili salofalk'ın ama bulabiliyorsanız salofalk lavman alın daha etkili ilaç. Yurtdışından ilaç gelince deneyimi paylaşıcam. Herkese acil şifalar dilerim.
Beğen (2) | Rapor | Permalink | 6 years ago

kullanici1842 demis ki:

Selamlar 39 yaşındayım. 20 senelik ülseratif kolit hastasiyim. Bu rahatsızlık uykuda bir rahatsızlıktır. Yanı 3 sene hiç olmaz 4. Sene atak geçirir. Salofalk tablet 20 sene önce tek ilacı. Şuan ben asacol tablet ve lavman kullanıyorum. Sabah akşam. Bu hastalığın tedavisi bu ilaçlar başladı yok. Size önerim ki çok ise yarar. Yemeklerinizi yavaş ve çiğneyerek yiyiniz yani bu çiğnemede mideye sadece posa göndermeniz gerekiyor. Eğer hızlı yemek yiyen biriyseniz sancılı süreçler hızlanır. Bir de sizlerde araştırın bu rahatsızlık emeklilik şansı doğuruyor. Malulen emekli edebilen bir hastalık. Ben bu hafta müracaat edeceğim. Deneyimini sizinle paylaşırım
Beğen (0) | Rapor | Permalink | 7 years ago

kullanici1788 demis ki:

bana da bu hastalık yeni teşhis koyuldu.ilaç olarak ne kullanıyorsunuz. ve faydalı oluyor mu? bende de sürekli karın ve bel sancısı oluyor.ishal her zaman olmuyor.dr. bana flagyl,duspatalin,depridat vei mide koruyucu ve salofalk lavman verdi. acaba fayda görebilirmiyim?
Beğen (0) | Rapor | Permalink | 7 years ago

kullanici1785 demis ki:

merhaba alper bey aynı hastalıkla ben de yeni tanıştım, size nasıl ulaşabilirim?
Beğen (0) | Rapor | Permalink | 7 years ago

Ekonomist demis ki:

Herkesin bünyesi kendine özeldir. Yani bana dokunan bir gıda başkasına dokunmayabilir bu durumun tam terside olabilir. O sebeple dokunan dokunmayan olarak bir liste çıkarmak kişinin faydasına olacaktır. GAPS kitabını her Kronik hastalığı bulunan kişinin okuması lazım diye düşünüyorum. Ayrıyeten bu hastalığı taşıyan Dünya çapında milyonlarca insan olduğunu unutmayalım yanı sadece bizi gelip bulmadı bu hastalık... Gaita naklinin herkese yapılması icin Bimer ve diğer ilgili yerlere yazı yazabiliriz sesimizi duyurmak anlamında diye düşünüyorum.
Beğen (2) | Rapor | Permalink | 7 years ago

kullanici1748 demis ki:

Ben de Yeni tanıştım bu hastalıkla moralimi ne yaparsam yapayım düzeltemiyorım sürekli acillere gidiyorum aşırı halsiz kalıyorum bayılacak dereceye geliyorum yemek yemeye korkar oldum ne yesem iyi gelir ?
Beğen (0) | Rapor | Permalink | 7 years ago
DMCA.com Protection Status