Çocukluk Çağı Fıstık Alerjisi Üç Kat Arttı

Yeni bir araştırma fıstık alerjisi olan çocukların yüzdesinin neredeyse on yılda üç kattan daha fazla arttığını, ama alerjisi olduğu düşünülen çocukların gerçek sayısının hala az olduğunu söylüyor.

Çalışmanın lideri, Mount Sınai Tıp Fakültesi, Jaffe Besin Alerjisi Enstitüsünde pediyatri profesörü Dr. Scott H. Sicherer fakültenin basın açıklamasında, ‘bu sonuçlar CDC [ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri] tarafından bildirilen çalışmalarda çocuklar arasında besin alerjilerinde genel, ama daha az dramatik, artışla tutarlı bir şekilde fıstık alerjisinde endişe verici bir çoğalma olduğunu gösteriyor,’ diyor. ‘Veriler bu tehlikeli alerjilerin daha fazla araştırılması ihtiyacının altını çiziyor.’
 
Araştırmacılar 2008’de 5,300 evde anket yaptılar ve çocukların % 1.4’ünde fıstık alerjisinin olduğunun düşünüldüğünü buldular. Bu, 1997’de yapılan benzer bir ankette bulunan oranın -% 0.4- üç katıdan daha fazla.
 
Fıstığa veya diğer kabuklu yemişlere alerjisi olan çocukların yüzdesi 1997’deki % 0.6’dan 2008’de % 2.1’e, 2011’de % 4.3’e yükselmiş.
 
Yetişkinler arasında fıstık alerjisinin seviyesi değişmemiş: % 1.3’de kalmış.
 
‘Araştırmamız 3 milyondan fazla kişide fıstık ve/veya kabuklu yemiş alerjisi bildirdiğini gösteriyor, bu önemli bir sağlık yükünü temsil ediyor,’ diyor Sicherer. ‘Veri, ayrıca daha iyi korunma ve tedavi yöntemleri geliştirmenin önemini de vurguluyor.’


DMCA.com Protection Status