Soru & Cevap

Ben ülseratif kolit hastası oldugumu bundan 1 ay önce ciddi bir atak geçirerek öğrendim.Ve hastalığı arastırdıgımda adeta kanım dondu.Benim rektumda distal 5-6 cm de bi tutulum var.Ama sanırım bu tutulum devamlı artış gösteriyormuş.Proflar bu hastalığa erken yaşta yakalananların çogunun cerrahiyle er geç tanışacağını söylüyorlar.İlaçların yan etkisi de cok ciddi arastırdıgım kadarıyla.özellikle kortizon kemik erimesi ve katarakt yapıyormus.Bu noktaya gelmeden ameliyat mantıklı geliyor.Tabi tıbbın bi şifa bulması için ciddi şekilde diretmek gerekiyo aslında.müzmin bi hastalık olması hasebiyle kendi adıma cok ciddi bi çözümler arandıgını düşünmüyorum.Hastalıgın ilaç olarak yıl itibariyle ilaç seyrine baktıgımda hiç ilaçlarda bi değişiklik olmamış.Bu da bi çözüm için bi şey yapılmadıgını destekliyor.Bence bu hastalık için kamuoyu olusturulması lazım.Ar-ge çalışmaları ciddi şekilde yapılmalı.Bunun için bence birlikte olmalı Sağlık bakanlıgına, Bimere ciddi şikayet ya da öneriler atmalıyız.Belki de bu hastalık için bi şeyler yapılıyor ama saatte 10 km lik bi gidiş varsa bunu 50 ye cıkarmamız gerekiyo.Dediğim gibi müzmin bi hastalık.O nedenle ciddi bir Ar-Ge çalışması oldugunu sanmıyorum.Mailler atıp bi kamuoyu olusturmalıyız.Remisyondayım diye düşünüp boş verenlere de ilaçların yan etkilerini hatırlamalarını günden güne kötüleşecekleri de bi gercek.Düşüncelerinizi paylaşırsanz sevinirim.


kullanici1381 kullanıcısı Crohn Hastalığı ve Ülseratif Kolit hastalığı hakkında bir soru sordu
kullanici1357 cevapladı.
değerli arkadaşım bu hastalıkla ilgili amerikada ve japonyada ciddi bir araştırma var.geçen yaz Japon takeda firmasının 2 milyar dolar araştırma bedeli ödeyerek entyvio isimli ilacı geliştirdiklerini okudum.bu ilaç avrupada ve amerikada piyasaya sürülmüş ve reçetesis satılmamakta.ayrıca fiyatıda 5-6 bin dolar civarında.ilacın hangi safhalarda kullanıldığını bilmiyorum ama tahminim ileri safhadaki kolit hastalarında kullanıldığını tahmin ediyorum.şayet bu ilacı kullanmayı düşünecek olan hastalar doktordan reçete yazdırarak türk eczacılar birliğine reçete fotokopisi ve nüfus cüzdan bilgilerini göndererek ilacın ithal edilmesi için girişimde bulunabilirler geçmiş olsun.
Beğen (2) | Permalink | 9 years ago
Ekonomist cevapladı.
Öncelikle geçmiş olsun. Her geçen gün gelişen Tıp sektörü birbirinden farklı birçok hastalığa çözüm üretme yolunda emin adımlarla ilerliyor. Ottoimmüm hastalıkların sebebi " Bağışıklık sisteminin normalinin üzerinde yani aşırı çalışmasından kaynaklanan " hastalıkları oluşturuyor. Hal böyle olunca bağışıklık sistemini güçlendirecek çoğu şey bu tür hastalara iyi gelmiyor. Öncelikle hasta olan kişinin ilgili bölüme gidip muayenesini olması ve tedaviye başlamasıdır ikincisi ve belkide uzun vadede en önemlisi bu hastalıklarla ilgili kitapları okuyup hastanın kendini geliştirmesidir. Çünkü düşmanının özelliklerini bilmeden onu yenmek çok zordur. Başta dediğiniz gibi "Genç yaşta bu hastalığa...." Diye devam eden yorumunuzda yazdığımız Prof. Görüşlerine katılmıyorum, daha doğrusu insanı umutsuzluğa sürükleyen hiçbir insanı "Bilim insanı" olarak görmüyorum, bilim insanı kendini geliştirir etrafa pozitif enerji yayar çünkü bilir ki hastalıklar beyinde başlar ve önemli olan orasının tedavi edilmesidir.
Beğen (0) | Permalink | 8 years ago



Cevap yazabilmek için olmalısınız ya da yapmalısın.

Kayıt yaparak bu konudaki ilk cevabı yazan olabilirsin. Bu konudaki önderliğin sayesinde bir çok kişi hastalık hakkında bilgi sahibi olabilir.

DMCA.com Protection Status