Baştan Sona Ülseratif Kolit - İlk Doktor Randevusu
Uzun bir aradan sonra tekrar merhabalar.
4. blog yazım ile karşınızdayım. Bir önceki blog yazımda yaşadığım ilk kan damlası ve sonrasında gelişen süreci anlatmıştım. Bu blogumda ise doktor ile olan ilk görüşmemi ve sonrasında yaşadıklarımdan bir kesit anlatmaya çalışacağım.
Bir önceki blog yazımın sonunda anlattığım gibi ilk kanamamın üzerinden 7-8 ay geçmişti ve artık geçte olsa doktora gitme kararını almıştım. Babamla birlikte evimize yakın olan özel bir hastaneye doğru yola koyulduk. Hastaneye vardığımızda danışmaya sorunumdan biraz bahsettim ve bizi ''Genel Cerrahi'' bölümüne yönlendirdi. Bizimde tabii hiçbir bilgimiz olmadığı için sorgu sual etmeden Genel Cerrah’ın odasına girdik. Kısa bir tanışma faslından sonra şikâyetimi sorduğunda ''Kanlı, mukuslu dışkılama'' diye yanıt verdim. Ardından ne kadar süredir olduğunu, tuvalet sıklığımı, tutamama problemimi de ekledim. Bu arada sürekli halsizlik ve yatma isteği halimi doktora söylemeyi unuttum. Şikâyetlerimi dinledikten sonra benden 'dışkı tahlili' istedi. Hemen tahlil yapıldı. Tahlil sonucunda dışkıda ''eritrosit ve lökosit'' denen bakteriler gözüküyordu. Sonucu doktora götürdüm ve bana; Sende dizanteri mikrobu oluşmuş ve bu mikrop kanama yapabilir.' dedi. Bu cevabı bana da mantıklı geldi. Ardından bana dizanteri mikrobunu öldürmek için ''Flagyl'' adında bir ilaç verdi. Günde 1 tane kullanmamı söyledi ve 1 ay sonra tekrar görüşelim dedi. Bizde babamla eczaneden ilacı aldık ve eve döndük.
Hayatımda ilk defa uzun süreli ilaç kullanma serüvenim böylece başlamış oldu. 1 gün 2 gün derken 1 ay hızlıca geçti. İlacımı çok düzenli bir şekilde kullanmıştım. Babamla tekrar hastaneye gittik ve doktorun odasına girdik. Kendimi tekrar hatırlattım ve verdiği ilacı kullandığımı söyledim. Şikâyetlerimin ne durumda olduğunu sordu. Bende şikâyetlerimde hiçbir değişiklik olmadığını belirttim. Benden tekrar 'dışkı tahlili' istedi. Hemen tahlili yaptırdık. Bu seferki sonuçta 'eritrosit ve lökosit' bakterileri yok olmamıştı ama azalmıştı. Doktor sonucu gördü. Bana kanama durumunu ve tuvalet sıklığımı sordu. Bende 'kanama var ve günde 4-5 arası çıkıyorum' cevabını verdim. Bana ''iyi fazla bir sorunun yok, bu ilaca aynı dozda 2 ay daha devam edeceksin'' dedi. Bizde teşekkür edip eve döndük.
Aynı ilaca aynı dozda 2 ay daha devam ettim. Şikâyetlerimde hiçbir değişiklik olmadı. Bu seferki doktor görüşmesine annemle gitmeyi kabul ettim ve 2 aylık bu ilaç serüveninden sonra bu seferki görüşmeye annemle gittim. Bu arada bu görüşmeye iyi ki annemle gitmişim. Nedenini bir sonraki blog yazımda anlayacaksınız.
Bu blog yazımın da sonuna geldik. Bir sonraki blog yazımda doktor ile olan 3. görüşmemi ve bu görüşmeye annemin ne kadar büyük bir katkı sağladığından bahsetmeye çalışacağım. Sağlıcakla kalın.
2 kere beğenildi
Crohn Hastalığı ve Ülseratif Kolit Hakkında Diğer Paylaşımlar
- Ülseratif Kolit Hikayem -1
- FISTIK (ANTEP FISTIĞI) SAKIZI-ÜLSERE ŞİFA
- BASURA NİYET ÜLSERATİF KOLİTE KISMET
- Crohn hastası
- AMALGAM DOLGUYU HEMEN CİKARTTİRİN FAYDALİ BAKTERİLERİ ÖLDÜRÜYORMUS
- KARADUT ÜLSERATİF KOLİT MUCİZESİ
- ÜLSERATİF KOLİT VE HAMİLELİK HİKAYEM
- GAİTA NAKLİ İLE DÜZELEN VAR MI?
- Bifidobakteri
- Ülseratif koliti geçirdim
- Hastalık Grubundaki Tüm Paylaşımlar ...
Merhabalar,bn yaklaşık 1,5ay önce bazı şikayetlerle dr a gittim amip kistleri var dendi antibiotk verildi tabi karın ağrılarm halsizliğim ateşim hergecen gün artnca kolonoskopi oldm vs 3gün sonra iice kötüleştm bni kolit teshisiyle hastaneye yatırdılar 10.gün sonnda patoloji rapornda ibh(kolit crohn)rastlanmamıstır dendi baska bi dr a gittm sn kesnlikle koltsn bidaha kolonoskopi yapalım dedi sizin blogunuzu görünce sormak istedim sizce patolojide gercekten yanılma payı varmıdır
Beğen (0) | Rapor | Permalink | 7 years ago
Ülseratif Kolit teşhisi konulmadan önce herkese bir Flagyl tedavisi uygulanıyor herhalde. Benim hikayem de aynen böyle başlamıştı. Tek farkı bana Gastroenteroloji Flagyl yazmıştı.
Beğen (1) | Rapor | Permalink | 11 years ago
Haklısın gökhan abi. Çoğu kişide bu hastalık dizanteri ile başladığı için flagy tedavisi oluyor. Tabii ki hastalık kendini herkeste dizanteri ile belli etmiyor. Direk ülseratif kolit tanısı konulup tedaviye başlayanlar da var bildiğin gibi.
Beğen (1) | Rapor | Permalink | 11 years ago