Baştan Sona Ülseratif Kolit - İlk kan tahlili

Merhabalar.

 

          5. blog yazıma ulaşmış bulunuyorum. Sizleri daha fazla bekletmemek adına 4. yazımdan sonra arayı kısa tuttum. Bir önceki blog yazımda doktor ile olan ilk ve ikinci görüşmemi ve sonrasında olanları anlatmıştım. Bu blogumda ise doktor ile olan 3. görüşmemi, bu görüşmeye annemin katkısını ve yapılan ilk kan tahlilimden bahsetmeye çalışacağım.

          Bir önceki yazımda anlattığım gibi flagyl adlı ilacı 2 ay kullandım ve şikâyetlerimde hiçbir değişiklik olmadı. Bu seferki randevuya annemle gitmeyi kabul etmiştim. Önceki yazımda da söylediğim gibi annemin bu randevuya katkısı çok büyük oldu. 2 aylık flagy macerasından sonra annemle birlikte hastanenin yolunu tuttuk. Doktorun odasına girdik. Bu sefer yanımda babam yoktu, annem kendini tanıştırdı ve başladı anlatmaya. Hastalığın ilk belirtilerinin olduğu günden son güne kadar her anı sanki kafasına yazmış gibi doktora tek tek anlattı. Önceki yazımda doktora söylemeyi unuttuğum halsizlik ve uyku halini üzerine bastıra bastıra söyledi. İşte bu randevuda annemin en büyük katkısı bu halsizlik durumlarımı söylemesi oldu. Doktor bunun üzerine hemen kan tahlili istedi. Bizde hemen kan tahlilini yaptırdık. Sonucunu doktora götürürken biraz göz gezdirdim ve yıldız koyularak işaretlenmiş 10 dan fazla değer olduğunu görünce bir terslik olduğunu anladım. Sonucu doktora verdik. Hemoglobini 7’li değerlerde görünce bana ; 'Oğlum sen bayılmadan nasıl yaşıyorsun ?' diye sordu. Bende halsizlik, uyku hali olduğunu ama o güne kadar bayılacak derecede kötü duruma düşmediğimi söyledim. 

          İşte bu kan tahlili Ülseratif Kolit teşhisinin konacağı ilk kolonoskopi tarihinin belirlenmesinde büyük rol oynadı. Bu tahlilin yapılması gerekliliğini ortaya çıkaran annemin etkisi de çok büyük. Doktor tahlil sonucunu iyice inceledikten sonra tuvalet durumlarımı sordu. Kanlı, mukuslu ve sık tuvalet durumlarımın devam ettiğini söyleyince kolonoskopi yapma gerekliliğinden bahsetti. Bizde ne uygun görülüyorsa yapılması gerektiğini düşünerek kabul ettik ve 2 gün sonraya kolonoskopi için adımı yazdırdık. Böylece Ülseratif Kolit teşhisine bir adım daha yaklaşmış oldum.

          Bu blog yazımın da sonuna geldik. Bir sonraki yazımda ilk kolonoskopi macerası ve sonrasından bir kesit anlatmaya çalışacağım. Sağlıcakla kalın.

 



kullanici1549 demis ki:

Merhaba geçmiş olsun.ben bu siteye yeni üye oldum.durumunuz nasıl inşallah iyidir.amaliyattan bahstmissiniz oldunuzmu. Benim oğlumun Adidas Gökhan aynı yaşta sayilirsiniz.oda ülseratif kolit teşhisi kondu yaklaşık 2 yıl oldu.araştırmalar yapıyorum. Bilgilerinizi baylasirsaniz sevinirim.
Beğen (0) | Rapor | Permalink | 8 years ago

assurdo demis ki:

anneler çaktırmadan herşeyi kaydediyor :)
Beğen (2) | Rapor | Permalink | 11 years ago

Gökhan Semiz demis ki:

Benim bile hatırlamadığım şeyleri anlatmıştı , şaşırmıştım doktorun yanında :)
Beğen (1)Rapor | Permalink | 11 years ago
DMCA.com Protection Status