Aslı

Tip-1 Diyabet

Takip et
11 years ago


Diyabetikler İçin Besin Takviyeleri

Biz diyabetlilerin yediği içtiği çok önemli. Hepimizin bir diyeti var ve bu yüzden eksik beslendiğimiz zamanlar olabiliyor. Bir de kan şekerimizi düşürmemiz gereken durumlar oluyor tabi. Bu yüzden benim kullandığım suplementleri listelemek istedim.
 


Alfa Lipoik Asit (ALA)

ALA, ıspanak, brüksel lahanası, patates, bezelye ve ciğerde bulunan bir antioksidan. Çalışmalar diyabetik hastalarda periferal nöropatik (sinir hasarlanması) belirtileri azalttığı ve kan şekeri değerlerini düşürdüğünü gösteriyor.

 

Magnezyum

 

Biz diyabetiklerde magnezyum azlığı görülebilir. Magnezyum almak ise kan şekerini azaltmak ve insulin etkisini arttırmak adına iyi birşey. Yalnız magnezyuma başlamadan önce bir magnezyum ölçümü yaptırmanızda fayda var.

 

Krom

 

Krom, glukoz metabolizması için bir eser mineraldir. İnsülin etkisini arttırır ve diyabet için bir besin takviyesidir. Proteinleri, yağı ve karbonhidratı parçalama da yardımcı olduğu için kilo vermek isteyenler de kullanır. Üzüm suyu, bira mayası, sığır eti, brokoli, kuru fesleğen, sarımsak’da bu mineral vardır.

 

Kudret Narı

Bu sebze sayesinde hücrelerin kan şekerini daha etkili kullandığı ve kaslarda ve karaciğerde glikojen sentezinin arttığına inanılıyor.  Kudret Narı sebze, meyve suyu veya çay şeklinde alınabilir. Ayrıca kapsülleri de var.  Bazı kişiler tükettikten sonra bağırsak sorunu yaşayabilir, kudret narının bir yan etkisidir.



Çemenotu

 

Çemenotu tohumu Hindistan mutfağında sıkça kullanılır. Antik zamanlarda da tedavi amacıyla kullanılırdı. Ayurvedik tıp da sindirim sistemi ve menopozal problemler için kullanılırdı. Diyabetiklerde kan glukozunu düşürmek ve insulin salınımını arttırdığı biliniyor. Ayrıca trigliserid ve kolesterolü de düşürür.

 

Diyabette bir çok besin desteğinin lafı geçer ama herhangi birine başlamadan önce doktorunuza danışmanızda fayda var.


DMCA.com Protection Status