Epilepsi Hastasıyım

Merhaba arkadaşlar, öncelikle Allah hepimize bol şifalar versin.

 

Biz 19 sene önce büyük bir trafik kazası geçirdik ailecek. Bu kazada benim beynim zarar görmüş ve şuan kafatasımın sağ tarafı boş yani kemik yok. En ufak bir darbe aldığımda gözlerim kararıyor vücudumun tamamı  uyuşuyor kısacası halsiz kalıyorum. Fakat 7-8 seneden beri başıma darbe aldığımda sadece sol tarafım uyuşuyor. Bu uyuşmalar yanmayla beraber özellikle yüzümün sol tarafı ve sol bacağım uyuşuyor ve bu  5-6 saniye sürüyor.

 

Benim hastalığım 2010'da farkedildi önceden de birtakım belirtiler vardı fakat bizler anlamıyorduk. Daha sonradan nöbetlerim sıklaştığında doktora gittiğimizde anlaşıldı epilepsi hastası olduğum.

 

Şu an senede 2 kez doktora gidiyorum EEG çekiliyor, sabah akşam kullandığım ilaçlarım var kullanmadığım taktirde nöbetlerim sıklaşıyor ilaçlarımı aksatmadan dakikası dakikasına içiyorum ve artık nöbetlerim geçti çok çok nadir oluyor o da hafif şekilde çenemde titreme ağzımda  sol tarafa kayıyormuş ben hatırlamıyorum o an ne olduğunu. 3-5 saniye sonra kendime geliyorum çok kısa sürüyor anlayacağınız.

 

Hastalığımdan mıdır nedir bilmem hergün günde 7-8 bazen de daha fazla vücudumun sadece sol tarafı uyuşuyor yanmayla birlikte çok kısa sonra geçiyor sol yanıma sanki beton dökülmüş gibi oluyor bacağımı sanki yere çivilemişler gibi oluyor hatta bir keresinde merdivenden düşmüştüm  uyuşma yüzünden.

 

Üzüldüğüm tek bir şey var aslında o da çevremdeki insanların bana acıyarak bakmaları... Ailem akrabalarım beni benden daha çok düşünüyor ben pek üzülmüyorum ama birtakım şeylerden mahrumum o beni yıkıyo biraz mesela çikolata yiyemiyorum, çay kola kahve içemiyorum kafeinli maddeleri tüketemiyorum. tabi dikkat ettmem gereken daha birçok şeyler var.

 

Fazla uzatmak istemiyorum sizlere tavsiyem şudur: sakın moralinizi bozmayın ve ilaçlarınızı zamanında düzenli olarak tüketin doktorunuzun tavsiyelerine dikkat edin. Tekrardan Allah şifa versin. Derdi veren Rabbim dermanını da verir üzülmeyin...


DMCA.com Protection Status