Epilepsi ile Savaşan Kız :)

Merhaba! İlk yazım olduğu için oldukça heyecanlıyım :) Sanırım en başından başlasam iyi olacak.

 

Normal bir çocukken 12 yaşımdayken bir sabah Grand Mal Epilepsi nöbeti yaşadım. Bir kaç Grand Mal’den ve yapılan tetkilerden sonra Epileptik olduğum anlaşıldı.

 

Şu an 25 yaşındayım. Günde 600mg Lamictal alıyorum. Destek sistemim çok iyi çalışıyor.  Dışarıdan bakıldığında oldukça mutlu gözüksemde arada sırada kafama takılıyor, bazen yalnız hissediyorum. Ailem ve arkadaşlarım bana karşı çok iyiler, oldukça destekleyiciler.


Hayatımda çok iyi insanlar olmasına rağmen hiçbiri benim neler hissettiğimi bilemez. Empati yapıyorlar, dinliyorlar ama bu hastalığı yaşamanın getirdiği yükü anlayamazlar. Hergün benim için yeni bir mücadele. Bazen mücadeleden yoruluyorum ve kendimi zayıf, güçsüz hissediyorum. 12 yaşımdan beri epileptik olsam da hala beni korkutuyor. Neyse ki benim gibi insanların olduğu bu siteyi buldum.

Sizin hikayelerinizi okumayı ve sizinle tanışmayı çok isterim. Unutmayın, hepimiz bir amaç için buradayız.



Karabay1968 demis ki:

Merhaba Epilepsiyle Savaşan Kız. Bu isimle hesap açmış olmandan ve yukarıda yazılanlardan krizleri ilaçla kontrol altına alabildiğini anlıyorum. 40 yıldır bu musibetle savaşan, krizlerin şiddetini kontrol altına aldığı halde ilacın üretiminin durdurulması sebebiyle artan krizlerle ilgili yeni bir ilaç tedavisi gören hastayım. Söylediklerine katılıyorum bizi bizden biri olan en iyi anlar. Stresten uzak durmak, uykusuz kalmamak, aç kalmamak, asitli içecekleri az tüketmek, aşırı yorulmamak gibi zamanla farkettiğiniz hastalığı tetikleyen unsurlardan kaçınarak ve mutlak doktor kontrolü altında ilaçlarını düzenli kullanmak bu hastalıkla savaşta mutlak uyulması gereken kurallardır. Bir çok hasta bu ilaçların bana faydası olmuyor zannına kapıldığı için düzensiz ilaç kullanarak bu hastalığı müzminleştiriyor. Tamamen şifa bulmanızı dilerim...
Beğen (0) | Rapor | Permalink | 7 years ago
DMCA.com Protection Status